Publicatie in Deal - Hoe kies je de juiste Purchase to Pay tool? - Finext

Publicatie in Deal – Hoe kies je de juiste Purchase to Pay tool?

Hoe kies je de juiste P2P-tool? Purchase tot pay (P2P) is onmisbaar voor een efficiënt proces van bestellen tot en met betalen. Voorts vereenvoudigt het processen en levert het ook nog eens belangrijke stuurinformatie. Finexters Ewald Schaap en Derek Hooyman wijzen de weg bij het kiezen van de juiste software in het tijdschrift Deal!

Door Ewald Schaap, Derek Hooyman, november 2015

P2P Betreft het proces van het plaatsen van een bestelling tot en met het betalen van de factuur. Lange tijd hebben organisaties dit proces op papier uitgevoerd. Medewerkers stuurden per post orders naar leveranciers, leveranciers stuurden facturen per post en fax en in de organisatie moesten fysieke handtekeningen en stempels gezet worden. In zo’n papieren proces komen orders vaak niet aan en raken facturen zoek met als gevolg lange doorlooptijden, gebrek aan inzicht in de status van facturen en aanmaningen. P2P-software faciliteert de transacties in dit proces. Van iedere order en factuur is de status altijd zichtbaar. Dit zorgt voor meer efficiëntie in het proces en geeft de juiste stuurinformatie. Maar hoe bepaal je
welk P2P-tool je nodig hebt? In de markt zijn veel leveranciers van P2P-software en niet elke oplossing is per definitie geschikt voor elke organisatie. Hoe selecteer je het juiste pakket en de juiste leverancier?

Download hieronder hier het volledige artikel in Deal!

Heeft u meer interesse in Purchase to Pay artikelen? De volgende verschillende aspecten van de P2P-reis komen ook aan bod: In Op zoek naar verborgen schatten’ zijn we ingegaan op de ‘waarom’-vraag. ‘Wie is de reisleider? gaat in op het proceseigenaarschap en in ‘Het verzilveren van de businesscase bij Purchase to Pay’ komt de volgende fase aan bod.

 

Download bijlage
Keten- & Procesoptimalisatie