Workforce Planning met Anaplan - Finext - Ontdek jouw mogelijkheden
  • Workforce Planning met Anaplan

Mensen zijn de meest waardevolle kracht van een organisatie. De oplossing Workforce Planning met Anaplan helpt om operationele en tactische plannen te vertalen naar de behoefte aan mankracht en talent. Dit zorgt voor naadloze samenwerking tussen bedrijfsonderdelen en creëert een planning met de juiste mensen en skills op het juiste moment.

Door Willem van Os, april 2020

Workforce Planning met Anaplan

Wat is Workforce Planning?

Workforce Planning is één van de meest waardevolle bezitten van veel bedrijven wereldwijd. Niet alleen in termen van kosten, maar nog meer in termen van zakelijke toegevoegde waarde. Workforce creëert het concurrentievoordeel van organisaties, wat strategische personeelsplanning tot een belangrijk aspect van de bedrijfsplanning maakt

Uitdagingen in het planningsproces

Om de doelstellingen van je bedrijf te bereiken, wil je het beste talent voor de baan werven, ontwikkelen en behouden. Het is vaak een uitdaging om het personeelsbeheer kwalitatief op het gewenste niveau te houden terwijl je werkt met verouderde tools of plant in spreadsheets. Vaak zien we dat organisaties worstelen met de vele variabelen rondom dit onderwerp, als onderdeel van strategieën en keuzes van meerdere bedrijfsfuncties. Deze Workforce Planning uitdaging wordt vaak gedragen door de HR-afdeling, maar is voelbaar binnen de gehele organisatie.

Het kan lastig zijn om de bedrijfsstrategieën- en scenario’s te synchroniseren met workforce planning. Informatie wordt verspreid over de organisatie, en scenario’s veranderen vaak door de veranderende bedrijfsomgeving.

In de cases onderaan de pagina lees je hoe wij de Greenery hebben geholpen met hun workforce uitdagingen.

Anaplan workforce

Workforce Planning met Anaplan

Een personeelsplanning moet altijd worden afgestemd op de business en op de financiën. Wanneer er meer gegevens beschikbaar komen, kunnen er afwijkingen tussen de afdelingen ontstaan. Hierdoor wordt een strategische afstemming tussen HR en andere afdelingen moeilijker.

Anaplan biedt met Workforce Planning passende oplossingen voor onder andere personeelsplanning, capaciteitsplanning en personal development. Wanneer dit is geoptimaliseerd, krijgen planners en managers volledige controle over het planningsproces.

Connected Workforce Planning

De voordelen van Connected Workforce Planning komen goed van pas bij de invulling van je workforce in Anaplan. HR, financiën en businessplanning zijn met elkaar verbonden voor een betrouwbare, flexibele en efficiënte manier van personeelsbeheer en personeelsplanning. Op zowel de korte als lange termijn krijg je op een overzichtelijke en snelle manier inzicht in je workforce, om zo operationele en tactische plannen met de juiste mensen te kunnen gaan bewerkstelligen.

Bekijk onze klantcases:

Greenery workforce planningWhitepaper workforce planning Anaplan

 

 

 

Meer weten over Workforce Planning met Anaplan?

Nieuwsgierig geworden naar alle mogelijkheden die Workforce Planning biedt of ben je benieuwd wat deze oplossing van Anaplan voor jouw organisatie kan betekenen? Plan een Discovery Sessie met onze Anaplan experts! In 30 minuten laten we je onder andere zien hoe Workforce Planning helpt om de operationele en tactische plannen te vertalen naar de behoefte aan mankracht en talent. Tijdens de sessie is er ruimte voor vragen en kun je aangeven over welke onderdelen je meer zou willen weten.

Plan een Discovery Sessie

Enterprise Performance ManagementPlannen, Budgetteren & Forecasten Anaplan