Wie wint de Finext Nieuw Organiserenprijs 2017? - Finext
  • Wie wint de Finext Nieuw Organiserenprijs 2017?

RotterZwam, Instock, Pentascope , DukSkoen, De 4 Elementen, Kenniscentrum Sport en Part-up: dit zijn de zeven genomineerden voor de Finext Nieuw Organiseren Prijs 2017. De prijs gaat naar de organisatie of persoon die het gedachtegoed van nieuw organiseren het beste belichaamt en uitdraagt.

Door Frank Fondse, september 2017

Op 5 oktober 2017, tijdens het Nieuw Organiseren Festival in de Social Impact Factory in Utrecht, wordt de Finext Nieuw Organiseren Prijs voor de vierde keer uitgereikt. Eerdere winnaars van de prijs waren WP Haton (2016), Mijn School (2015) en Schoongewoon (2014). Deze voorlopers van nieuw organiseren in de industrie, het onderwijs en de schoonmaakbranche, ontvingen uit de handen van de jury de wisseltrofee en mochten zich een jaar lang hét voorbeeld van nieuw organiseren noemen.

Impact

Dit jaar strijden zeven organisaties en initiatieven om de titel. Ze worden door de jury beoordeeld op criteria als de mate van impact, hun schaalbaarheid, in hoeverre ze inspirerend zijn voor anderen en hun ondernemerschap. De jury zal ook dit jaar weer voor een lastige keuze staan. Zo dingt de sociale schoenenfabriek Dukskoen mee naar de prijs, maar ook Part-up, het platform dat projecten verbindt aan mensen met het juiste talent. RotterZwam is genomineerd, een prachtig voorbeeld uit de blauwe economie, evenals Instock, een initiatief dat al ruim 300.000 kilo voedsel heeft gered van vernietiging. Oude bekende Pentascope organiseert al sinds de jaren negentig nieuw, en doet dit tegenwoordig in de vorm van een coöperatie. Of nemen de mensen van De 4 Elementen de prijs mee naar hun landgoed op de grens van Friesland en Groningen? Gaat Kenniscentrum Sport uit Ede ermee aan de haal?

Hulpvraag

Op 5 oktober 2017 weten we het. Tijdens het Nieuw Organiseren Festival zullen alle zeven genomineerden zichzelf presenteren, waarna de jury in samenspraak met het publiek de winnaar zal kiezen. Meedoen is in dit geval zeker zo belangrijk als winnen, want naast een mooi portret op de website nieuworganiseren.nu, mogen de genomineerden allemaal een hulpvraag stellen aan een van de partners van nieuworganiseren.nu. De winnaar wordt door Finext een stap verder geholpen in deze hulpvraag. Daarnaast organiseert Finext een ‘peer meeting’ met en voor alle genomineerden, om elkaar te inspireren en van elkaar te leren.

Over nieuworganiseren.nu

nieuworganiseren.nu is een platform voor en over nieuwe vormen van organiseren. De initiatiefnemers geloven in de creativiteit van ieder mens, en probeert mensen en organisaties te stimuleren om op een nieuwe, andere manier naar het organiseren van werk en maatschappij te kijken.

Wil je zelf je kandidaat steunen? Kom dan op 5 oktober naar het Nieuw Organiseren Festival 2017. Bestel hier je kaarten.