Webinar statistical forecasting in Anaplan

Webinar Statistical Forecasting app in Anaplan: voor een accuratere Forecast

Heb je altijd al je forecast cijfers accurater willen schatten op basis van je actuals? En zou je graag zelf verschillende estimators willen vergelijken en gebruiken, zonder dat je heel technisch en econometrisch onderlegd bent? Dat kan! Op dinsdag 20 maart vertelde Finext hoe hij dit met behulp van de Statistical Forecasting app in Anaplan kan waarmaken.

 

Door Willem van Os, juli 2017

Anaplan is een krachtige planningstool in ons portfolio. De oplossing onderscheidt zich op een aantStatistical Forecasting app in Anaplan Logoal punten ten opzichte van de traditionele performance management producten: je kunt gelijk aan de slag, zelfs de meest uitgebreide planningsmodellen worden tot op het laagste niveau in real-time doorgerekend en het platform kan ook visueel worden weergegeven op dashboards. In het webinar van 20 maart introduceerde we de Statistical Forecasting app in Anaplan.

Het opleveren van een accurate forecast is een van de belangrijkste en tevens een van de moeilijkste taken voor bedrijven. De uitvoering van het forecasting proces zit vaak nog in spreadsheets. Hierdoor is het proces vaak onnodig arbeidsintensief en foutgevoelig.

Een statistisch forecasting model is een ijzersterke basis voor het optimaliseren van het planningsproces. Onze app in Anaplan rekent op elk gewenst niveau van detail, op basis van de actuals, de forecast cijfers door. De gebruiker heeft tegelijkertijd totale vrijheid om op het dashboard de forecast cijfers te finetunen door aannames te veranderen of buffers toe te voegen.

Onze statistical forecasting app in Anaplan biedt een scala aan statistische estimators (calculaties) om forecast cijfers geautomatiseerd en accurater te calculeren. De app is toegankelijk genoeg voor gebruikers zonder statische achtergrond, maar ook voor de doorgewinterde data-analisten biedt de app veel inzichten.

In het webinar hebben we de volgende onderwerpen besproken:

  • Data checks
  • Betrouwbaarheidsintervallen [CI]
  • Lineair Regressie [LR]
  • Historical Average [HA] en Moving Average [MA]
  • Exponential Smooting [ES]
  • Verschil tussen 1-stap voorspelling en h-stap voorspelling

​Voor Anaplan-gebruikers is deze applicatie hier te vinden in de Anaplan App Hub.

 

 

Webinar terugkijken?

Plannen, Budgetteren & Forecasten Anaplan