Spreadsheets met Vena - Prehistorisch of tijdloos? - Webinar - Finext

Spreadsheets prehistorisch gereedschap of tijdloze tool?

Op 18 mei hielden we het webinar ‘spreadsheets met Vena: prehistorisch of tijdloos?’. In het webinar bespraken Mark Bik en Benno van Ingen veel voorkomende spreadsheet problemen. Hierbij werd gekeken naar tools die zowel de issues opsporen en oplossen, als tools die de problemen voorkomen. Onder anderen de ervaringen met ExcelAnalyzer, PerfectXL en Vena werden gedeeld.

Door Mark Bik, juli 2017

Spreadsheets met Vena: prehistorisch of tijdloos?Spreadsheets Vena

Versiebeheer is een bekende term voor een spreadsheet-veteraan. Maar is de spreadsheet prehistorisch? Of zijn er oplossingen voor deze problemen? In ons webinar werden de voordelen van spreadsheets met Vena ten opzichte van ‘zware’ oplossingen besproken. Daarnaast werden de top 5 meest voorkomende spreadsheet fouten getoond. We deden dit aan de hand van de spreadsheets met Vena.

Spreadsheet fouten opsporen?

Maar als er dan zoveel fouten worden gemaakt, hoe vind je deze dan? Om deze vraag te beantwoorden hebben we twee toolsets laten zien. Deze tools sporen de fout op en wijzen de gebruiker op de oorzaak. Deze tools zijn in staat om grote hoeveelheden spreadsheets te scannen op fouten en deze overzichtelijk te rapporteren. Dit stelt jou als gebruiker in staat de fouten snel op te kunnen lossen.

Spreadsheet fouten voorkomen?

Maar kun je de bovengenoemde spreadsheet fouten ook definitief voorkomen? Spreadsheet platform oplossingen zoals Vena Solutions bieden je deze mogelijkheid. In het webinar heeft Benno laten zien hoe Vena je helpt met onder andere de volgende problemen:

  • Versiebeheer
  • Audit-trail
  • Samenwerking in spreadsheets met Vena

 

Webinar terugkijken?

Consolidatie & Corporate ReportingPlannen, Budgetteren & Forecasten Vena