Ronde Tafel: Integrale Projectbeheersing - Finext

Ronde Tafel: Integrale Projectbeheersing

Op 23 september organiseerden we een Ronde Tafel waarin we hebben besproken wat ervoor nodig is om integrale beheersing en besturing in te richten. Kijk nu de opname van de sessie terug!

Door Rogier Louter, september 2021

Integrale projectbeheersing heeft twee dimensies. Enerzijds die van het project zelf onder leiding van de projectmanagers, opdrachtgever en opdrachtnemer. Anderzijds de beheersing van het hele projectportfolio door  de lijnorganisatie. ​Ondanks dat het portfolio en de projecten in elkaars verlengde liggen, levert het veel tegenstellingen op. Projecten zijn tenslotte uniek en niet gelijkvorming qua omvang, doorlooptijd. Voor het besturen van het projectenportfolio heb je juist gelijkvormigheid nodig, standaarden.

Kortom: er zijn twee heel verschillende informatiebehoeften met een veelheid aan data, een verscheidenheid aan systemen, een ander aggregatie niveau en een ander time window. Alle partijen willen over die set aan projecten hun eigen vragen beantwoord krijgen. Ieder wil op haar eigen level weten wat de status is en de projecten kunnen beheersen. Of het nou gaat over planning, risk management, urenadmin, working capital, rolling forecast, etc.

Op 23 september organiseerden we een Ronde Tafel waarin we hebben besproken wat ervoor nodig is om die integrale beheersing en besturing in te richten.

Welke vragen behandelden we tijdens deze ronde tafel?

  • Wat betekent projectbeheersing door de bril van een projectmanager en door de bril van corporate portfolio control?
  • Wat zijn de gelijke noemers?
  • Welke oplossingen zijn er in de praktijk succesvol?

Voor wie is dit interessant?

Deze ronde tafel richt zich op bedrijven die projecten als core business hebben, zoals:

  • Project- en portfoliomanagers
  • Project- en business controllers
  • Financials binnen een sterk project gedreven organisatie

Terugkijken?

Vul het onderstaande formulier in om de opname van de ronde tafel terug te kijken.

Webinar terugkijken?

Vena