Webinar: Effectief rapporteren aan de hand van IBCS - Finext

Effectief rapporteren aan de hand van IBCS

Donderdag 27 augustus presenteerde Paul Damen het webinar ‘Effectief rapporteren aan de hand van IBCS’. In één kwartier praatten we je bij over de nieuwe rapportagestandaard. Wat is IBCS, hoe werkt het en hoe wordt IBCS toegepast bij organisaties?

Introductie IBCS

Dashboards, rapportages en presentaties zijn aan de orde van de dag Rapportagetaalin ieder bedrijf. Maar hoe vaak komt het voor dat de ontvanger niet begrijpt wat er bedoeld wordt? Hoe prettig zou het zijn als iedereen dezelfde rapportagetaal spreekt? Klinkt wellicht als een ideaalbeeld, maar in andere beroepen lukt het ook. Denk aan componisten wereldwijd die op dezelfde wijze muzieknoten schrijven waardoor iedereen muzieknoten kan lezen. Dus waarom zouden bedrijven niet dezelfde rapportagetaal kunnen spreken?

International Business Communication Standards (IBCS) is de enige internationale standaard voor het effectief communiceren en inrichten van dashboards, rapportages en presentaties. Dit omvat het overbrengen van de boodschap, de visuele perceptie en de toepassing van een uniforme notatie. Door het gebruik van IBCS zullen presentaties en rapportages los van de persoon die ze creëert uniformer worden, waardoor ze beter te begrijpen zijn en dus effectiever.

Tijdens dit webinar namen we je in 15 min mee in een introductie van IBCS. Wat houdt de standaard in en hoe passen bedrijven dit toe in de praktijk? Ook stonden we kort stil bij hoe bestaande oplossingen (waaronder Excel en Power BI) de mogelijkheid bieden standaard met IBCS compliant visualisaties te werken.

 

Voor wie is dit interessant?

Voor iedereen die dagelijks bezig is met het creëren van rapportages, dashboards of presentaties zoals;

  • Managers Reporting en (Group) Controllers
  • Business & Financial Controllers
  • IT-managers en Finance Managers

Webinar terugkijken?

Managementinformatie & Dashboarding