Manage IFRS 16 met de nieuwe Finext-applicatie in Anaplan

Manage IFRS 16 met de nieuwe Finext-applicatie in Anaplan

De invoering van IFRS 16 brengt veel nieuwe uitdagingen met zich mee. De omgang met deze nieuwe leasestandaard vraagt om de juiste middelen. In dit webinar op 11 december gaven Stef Jansen in de Wal en Martijn Schermers een demo van een nieuwe IFRS 16 app in Anaplan, ontwikkeld door Finext. Kijk hieronder het webinar terug.

Door Stef Jansen in de Wal, december 2018

Vanaf 2019 is ieder bedrijf, dat IFRS hanteert, verplicht om zijn leasecontracten in de balans op te nemen. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor de omvang van de balans, financiële rapportages en voor het identificeren en verzamelen van de juiste informatie. Dit vraagt om een slimme oplossing; die oplossing hebben wij gerealiseerd met een app voor IFRS 16 met Anaplan.

Anaplan IFRS 16 app

Finext heeft een standaard IFRS 16 oplossing ontwikkeld. Deze IFRS 16 app in het Anaplan platform biedt een oplossing voor het vele werk dat de invoering van deze standaard met zich meebrengt. Zo biedt de app je de mogelijkheid om al je leasecontracten te beheren en de bijkomstige calculaties door te rekenen. Daarnaast biedt Anaplan de mogelijkheid om de uitkomsten van deze calculaties direct in je ERP-systeem te verwerken.

Ben je er nog niet bekend mee of wil je zien wat er nog meer kan met Anaplan? Bekijk hier voorgaande webinars en lees hier meer informatie over de toepassingen van deze leidende cloud-oplossing.

Webinar terugkijken?

Consolidatie & Corporate Reporting Anaplan