Waarom Zoë haar werk als consultant zo uitdagend vindt - Finext
  • Waarom Zoë haar werk als consultant zo uitdagend vindt

Begonnen als trainee, is Zoë van Mierlo inmiddels volop aan de slag als consultant bij opdrachtgevers als Sodexo, VodafoneZiggo en Visma. De uitdagingen die ze daar tegenkomt vindt ze heerlijk. We vragen aan Zoë waarom ze haar werk zo interessant vindt.

Door Danielle Gruijs, juni 2021

Na mijn studie was ik niet per definitie op zoek naar een rol als consultant. Ik heb het altijd belangrijk gevonden om van voorgestelde veranderingen de toegevoegde waarde terug te zien en niet slechts een rapport te schrijven. Dat laatste zag ik als de tekortkoming van consultancywerk. Bij Finext heb ik geleerd dat dat niet zo hoeft te zijn. Ik ben dus ook maar al te blij dat Sanne Blokland mij hier destijds van heeft overtuigd toen ze mij benaderde voor een rol bij Finext.

In verschillende keukens kijken

De reden dat ik toch voor consultancy heb gekozen, is dat ik zo in verschillende keukens mag kijken. Daar zie ik de toegevoegde waarde van. Door als consultant bij uiteenlopende bedrijven aan de slag te gaan, krijg ik veel verschillende dingen mee. Kijk alleen al naar bedrijfsculturen en hoe de structuren zijn opgebouwd. Maar denk ook aan de inhoudelijke onderwerpen, bepaalde afdelingen, de branche; er komt zoveel bij kijken. Al die verschillende elementen zijn interessant voor je eigen ontwikkeling en bieden veel perspectief. Dat heeft voor mij de doorslag gegeven.

Wat mijn rol zo uitdagend maakt?

De grootste uitdaging is om de optelsom van mensen, systemen en processen in orde te krijgen. Je hebt vaak te maken met een complexe wereld waar je in stapt. Elke organisatie heeft zijn eigen context. Vaak zijn er veel zaken al in bepaalde processen gegoten, terwijl die processen niet ideaal zijn voor het beste resultaat.

“Als consultant krijg je de mogelijkheid om op zoek te gaan naar de sleutel om processen strakker, wendbaarder en anders in te richten.”

Vaak is zo’n proces verzonnen door een programmanager of bestuur, maar niet door de mensen die zelf in de processen zitten. Daar ligt ook meteen de tweede uitdaging: hoe zorg je ervoor dat je die mensen net zo enthousiast maakt voor de oplossing als de opdrachtgever dat is. Ik vind het interessant om ondanks soms stroeve werkwijzen of weerstand toch een manier te vinden om soepel en samen naar het beste resultaat te streven.

Naast uitdagingen extern, ook intern volop uitdagingen

Trouwens, ook intern is er voldoende uitdaging. Binnen Finext geldt vertrouwen als vertrekpunt. Ik word hier niet op de centimeter afgerekend. Dat betekent dat je heel veel zelf mag én moet regelen. Dit werkt voor mij heel prettig. In mijn optiek leer je sneller als je in het diepe springt.

Stel, ik heb even geen opdracht. Dan ga ik andere dingen doen, zoals onze social media verder oppakken. Denk aan een webinar opzetten of nieuwe analyses uitdenken. Maar ik kan ook andere mensen helpen met hun werk of nieuwe trainingen zoeken die ik wil volgen. Er is hier heel veel mogelijk, maar je moet het wel zelf doen.

Blijvende verandering achterlaten

Mijn werk als consultant bevalt me heel goed, zeker bij Finext. Je moet natuurlijk wel het type persoon zijn die het fijn vindt om steeds in andere omgevingen aan de slag te gaan. In die zin moet je wel van een bepaalde dynamiek houden; zodra de ene opdracht is afgerond, staat de volgende weer op de stoep. Gelukkig is het vanuit Finext de filosofie om een blijvende verandering achter te laten. Ik blijf dan ook graag in contact met mijn eerdere opdrachtgevers en ben altijd nieuwsgierig naar hoe het daar nu gaat.

Meer weten over werken bij Finext?

Kom eens langs op onze inhousedag of lees de blogs van Yordi en Manon over hoe zij het werken bij Finext ervaren.