Steeds vaker zetten organisaties hun veiligheids-, gezondheids- en duurzame visie op papier of zelfs in de schijnwerpers. Ondanks de goede intentie, lijken de cijfers in de praktijk niet altijd in lijn te zijn met het verhaal of zelfs niet te kloppen. Hoe kun je het belang van duurzaamheid cijfermatig verklaren, veiligheidsrisico’s inzichtelijk maken en het verhaal bij de cijfers kloppend maken?
Waarom je van EHS topprioriteit moet maken in je financiële rapportages
De complexiteit van wet- en regelgeving op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid is in het afgelopen jaar sterk toegenomen. Het afgelopen jaar stond voornamelijk in het teken van een mondiale crisis en veranderende tijden. Langzamerhand durven we steeds verder te kijken in de toekomst. We maken nieuwe plannen en kijken kritisch naar de eigen busines. Maar hoe kunnen we EHS effectief integreren in onze financiële rapportages?
Verbeter de bedrijfsvoering met EHS-data
Environment, Health and Safety Management (EHS) met SAC brengt hier verandering in en helpt organisaties met het veiligstellen en proactief identificeren van milieu-, gezondheids- en veiligheidsrisico’s. De afgelopen jaren wordt er steeds meer aandacht besteed aan EHS-cijfers. Maar daarmee nemen ook de uitdagingen toe. Hoe kun je oplossingsgericht te werk gaan bij mondiale problemen en écht impact maken op het gebied van EHS?
Je voorkeur gaat waarschijnlijk uit naar het creëren van een werkomgeving die van nature voldoet aan de EHS normen. Maar daar komt meer bij kijken. En wat als er een pandemie uitbreekt? Kun je dan voldoen aan de nieuwe wettelijke eisen die daar het gevolg van zijn? Er is behoefte aan snel reageren en herstellen, waarbij de veiligheid van medewerkers en klanten verzekerd blijft.
De kracht van twee verenigde datastromen
Vaak focus je je op rapportages waaruit bijvoorbeeld blijkt dat je meer producten hebt verkocht en er minder bedrijfsongevallen waren in het afgelopen jaar. Maar heb je deze cijfers wel eens naast je Environment, Health and Safety Management (EHS) cijfers gelegd? Wellicht zie je dat deze financiële cijfers een vertekend beeld geven en bijvoorbeeld hebben gezorgd voor een enorme stijging in je CO2 uitstoot.
De kracht van EHS-data in combinatie met je financiële gegevens, geven veel nieuwe inzichten en maken het mogelijk om nieuwe KPI’s te genereren. Met de verkregen data kun je nóg beter sturen op de bedrijfsvoering en betere beslissingen maken. Zo kun jij aan het eind van het jaar real-time en betrouwbare cijfers presenteren over onder andere productie, C02 uitstoot, omzet en bedrijfsongevallen. En nog belangrijker: het verband leggen tussen deze metrics.
Vergroot de impact van EHS op je financiële rapportages
Is het voor jou soms onduidelijk of de lucht- en wateremissies van jouw organisatie aan de wettelijke vereisten voldoen? En zie je daarom afwijkingen niet op tijd? De gevolgen kunnen groot zijn wanneer de twee verschillende datastromen niet goed zijn verenigd. Daarnaast zou risicobeheer op elk gebied binnen de organisatie onderdeel van de dagelijkse activiteiten moeten zijn. Je wilt immers werken aan voortdurende verbetering van de EHS-prestaties. Door EHS efficiënt in te zetten en te verbinden met je financiële rapportages kun je écht impact maken.
SAC & Environment, Health and Safety Management
Met SAP Analytics Cloud (SAC) heb je altijd en overal inzicht in financiële data, waardoor je niet alleen financiële planningen kunt maken, maar deze ook direct kunt analyseren en publiceren. De innovatieve SAC applicatie biedt de mogelijkheid om EHS gegevens te integreren en te visualiseren. Zo krijg je niet alleen inzicht in de operationele planning, maar ontstaat er ook inzicht in cijfers die het duurzame verhaal behartigen en verklaren. Met de SAC applicatie is het mogelijk om in korte tijd een centrale rapportage op te zetten op locatie of in de cloud.