Financiële Processen en Prestaties - Volledige controle - Finext
  • Volledige controle over jouw business planning en prestaties met Board

Wil je graag grotere slagen maken in de betrouwbaarheid, snelheid en effectiviteit van de financiële processen? En wil je graag eenvoudig en snel betere beslissingen nemen? Door alle managementinformatie samen te brengen in één systeem, worden de belangrijkste elementen binnen jouw organisatie met elkaar verbonden. Dit resulteert in volledige controle over de business planning en prestaties van de organisatie.

Door Ravi Santokhi, december 2020

Volledige controle over jouw business planning en prestaties met Board

Eén integrale oplossing voor financiële processen

Inmiddels begeven zich steeds meer Performance Management systemen op de markt die allemaal inzicht geven in financiële cijfers en processen. Maar waar moet je nou op letten bij het vinden van het juiste Performance Management systeem, en waar heeft jouw organisatie behoeften aan?

Vaak worden de strategische, operationele en financiële processen niet als geheel benaderd. Hierdoor werken verschillende afdelingen binnen de organisatie soms met verschillende cijfers en rapporten. Maar hoe voorkom je dit?

Door te kiezen voor één integrale oplossing worden de financiële gegevens verwerkt en inzichtelijk gemaakt, wat bijdraagt aan het versnellen van de besluitvorming en de digitale transformatie binnen jouw organisatie.

Het all-in-one platform van Board brengt alle stromen binnen Performance Management en dashboarding samen in één tool. Door middel van deze integratie krijg je snel slimme inzichten en handige data dashboards.

Snelheid, flexibiliteit en overzicht

Prestaties dashboard
©Board International

Een ingewikkeld, traag werkend of inefficiënt systeem; knelpunten waar mening gebruikers van Performance Management systemen tegenaan lopen. Een niet efficiënt systeem zorgt voor een rem op het behalen van jouw doelstellingen, of misschien zelfs wel op de groei van jouw organisatie. Een snel en flexibel platform is daarom noodzaak.

Met de Board Engine, waar het all-in-one platform van Board op draait, wordt er maximale snelheid gegarandeerd met behoud van optimale prestaties. De navigatie en het gebruik van de software is gebruiksvriendelijk en intuïtief waardoor alle informatie en analyses gemakkelijk vindbaar zijn.

Het overzicht kwijtraken of foutgevoelig werken in Excel behoort tot de verleden tijd. Door middel van het bouwen van interactieve dashboards en effectieve analyses uit te voeren, is het mogelijk om snel en makkelijk indrukwekkende rapporten op te stellen.

Bedrijfsbrede integratie

Wanneer verschillende processen binnen de organisatie niet als geheel benaderd worden, loop je het risico dat je belangrijke informatie mist. Processen zijn bijvoorbeeld niet voldoende op elkaar afgestemd of aangepast aan de eisen van de afdelingen binnen jouw organisatie, zoals HR, sales en financiën. Kies je voor een totaaloplossing die bedrijfsbreed wordt geïntegreerd, dan voorkom je dit risico en zorg je voor een optimale afstemming tussen de verschillende financiële processen.

Board budgettering

Business Intelligence

Verschillende afdelingen kunnen werken met andere rapportages, analyses en cijfers. Dit kan daarom zorgen voor weinig inzicht, slecht overzicht en inefficiëntie. Heb jij ook behoefte aan intelligente tools die zorgen voor betere inzicht in de gegevens en het reduceren van handmatige taken? Start met het maken van data-gedreven keuzes, verbeteren van de gebruikerservaring en behalen van competitief voordeel. Board stelt je in staat om weloverwogen keuzes te maken op basis van alle beschikbare informatie. Zet Business Intelligence in op processen als:

  • Scorecarding en dashboarding
  • Reporting
  • Analysis
  • Data Discovery

Meer weten over Board?

Ontdek alle oplossingen

Performance Management

Een Performance Management systeem stelt je in staat om op een effectieve en efficiënte manier doelstellingen te behalen binnen elk proces van je organisatie. Doordat alle processen gestroomlijnd lopen binnen de organisatie, zijn de gegevens altijd met elkaar verbonden én zijn ze makkelijk te koppelen aan je strategische doelen. Er zijn Performance Management oplossingen voor verschillende functionaliteiten:

Predictive Analytics

Veel organisaties kampen met een gebrek aan waardevolle en betrouwbare toekomstgerichte inzichten. Daardoor kan het lastig zijn om specifieke prestaties of doelstellingen te behalen. Met Predictive Analytics functionaliteiten is het mogelijk om bepaalde scenario’s te voorspellen.

Door voorspellende modellen te automatiseren ben je in staat om bijvoorbeeld beter in te schatten hoeveel omzet er in de volgende maanden gerealiseerd kan worden. Vervolgens kun je hier slim je voorraad op afstemmen. Op basis van historische patronen en datasets kun je zo risico’s identificeren en gefundeerde beslissingen nemen.

Verzamelen van waardevolle gegevens

Board toolkit dashboard
©Board International

Data is één van de meest waardevolle bezitten die je als organisatie kunt hebben en het is de essentie van elk bedrijf. Maar hoe verzamel je al die data? En hoe ga je veilig en slim met die data om? Door de integratie van een geïntegreerd Performance Management platform, wordt de datakwaliteit sterk verbeterd en krijg je sneller inzicht in jouw data dashboards.

De data dashboards van Board zijn snel, makkelijk, flexibel in te richten en aan te passen naar jouw werkwijze. Daarmee krijg je gegevens vrij om vervolgens je kritieke prestatie-indicatoren (KPI’s) te bepalen en meten. Doordat alle gegevens in één oogopslag zichtbaar zijn, worden complexere analyses, zoals rolling forecasts en Integrated Business Planning eenvoudig haalbaar.

Nieuwsgierig?

Benieuwd hoe je met de all-in-one aanpak van Board betere beslissingen kan maken? Plan direct een gratis demo van 30 minuten met één van onze Board-experts! In deze sessie laten we je kennismaken met het platform en kun je aangeven van welke onderdelen je meer wilt weten.

Plan gratis demo

Enterprise Performance ManagementManagementinformatie & DashboardingPlannen, Budgetteren & Forecasten Board