Anaplan New UX - Watch the Unboxing Video - Finext
  • Unboxing the New UX in Anaplan

Het Anaplan Platform is ontwikkeld voor Connected Planning. De cloud-based oplossing van Anaplan verbindt mensen, gegevens en plannen tussen meerdere afdelingen binnen ondernemingen. Wij zijn van mening dat gebruikerservaring cruciaal is bij het creëren van een Connected Planning-reis. Daarom willen we je vertellen hoe Anaplan hun gebruikerservaring heeft verbeterd door de Anaplan New UX te lanceren.

Door Willem van Os, augustus 2020

Anaplan’s New User Experience voor jou!

De nieuwe features op je mobiel als applicatie

New UX in een notendop:

Anaplan lanceerde de New UX in 2019. De New UX heeft de mogelijkheid om een extra dashboardlaag bovenop de bestaande functionaliteiten van Anaplan toe te passen. Het is namelijk ontworpen om het leven van gebruikers gemakkelijker te maken door het bieden van meer gefocuste en overzichtelijke dashboards, vlottere verbindingen tussen dashboards en eenvoudige tools om in details te duiken.

De nieuwe features zijn beschikbaar op het Anaplan-platform en veranderden voortdurend met de regelmatige toevoeging van andere functies. Alle functionaliteiten van de klassieke UX worden gekopieerd naar de new UX, hoewel sommige met andere benaming. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de hernoemde features van de Classic UX en de New UX.

New UX Anaplan

Naast een vernieuwde look and feel binnen de New UX, heeft Anaplan nieuwe functionaliteiten toegevoegd zoals kaartsjablonen en KPI-kaarten.

Met kaartsjablonen kan een eindgebruiker eerder gemaakte sjablonen hergebruiken op meerdere pagina’s en overzichten.

Card Templates 2 Anaplan New User Experience

 

 

 

 

 

 

 

De KPI-kaarten zijn specifieke kaarttypen met de mogelijkheid om belangrijke informatie op een pagina te markeren.

KPI Cards New User Experience Anaplan

 

 

 

 

 

Enterprise Performance ManagementPlannen, Budgetteren & Forecasten Anaplan