Training Power BI Next Steps - Door de Specialisten van Finext

Training Power BI – Next Steps

Heb jij de basiskennis van Power BI al in huis? Ben je klaar om je kennis naar het volgende niveau te brengen? Dan gaat deze tweedaagse training jou verder helpen.

Tijdens de training Power BI Next Steps leer je de vaardigheden die je in staat stellen om van begin tot eind een dashboard te ontwikkelen in Power BI. Hierbij ligt de focus niet alleen op het maken van grafieken, maar ook het op de juiste manier data in Power BI bruikbaar maken, relaties te leggen en formules aan je data toe te voegen.

Wat leer je tijdens de training Power BI Next Steps?

Programma | Dag 1

Training Power Query

Power Query wordt gebruikt om data van een database te ontsluiten en te bewerken zodat de data gebruikt kan worden in een datamodel en/of rapport. Door gebruik te maken van Power Query kan je de data transformeren hoe je zelf wilt, denk hierbij aan kolommen verbergen, aanpassen en het inladen van verschillende databronnen.

Training Data Modeling

De basis voor een goede analyse is dat je de juiste data uit verschillende databronnen en tabellen kunt combineren en de juiste relaties kunt leggen (denk hierbij aan een factuurnummer die in twee verschillende databronnen voorkomt). Je leert hierbij hoe je een goed datamodel in Power BI kunt creëren. Ook staan we stil bij veel voorkomende best practices rondom data modellering.

Programma | Dag 2

Training DAX

Data Analysis eXpressions (DAX) is een formule- en querytaal waarmee je als gebruiker in Power BI zelf de mogelijkheid krijgt om formules aan je data toe te voegen. Deze DAX taal lijkt veel op de manier hoe je in Microsoft Excel formules schrijft. Deze basiskennis gaat je helpen dit onder de knie te krijgen.

Training Visualization – Best practices & Theory

In dit onderdeel van de training laten we zien hoe je je gegevens tot leven kan brengen met de juiste visualisaties. We gaan niet alleen in op het gebruik van visualisaties maar ook het gebruik van de juiste kleuren en hoe je gebruik kan maken van storytelling om de aandacht te vestigen op zaken die er in jouw organisatie toe doen.

Naast de training krijg je alle cursusmaterialen (o.a. presentaties, oefenbestanden, voorbeeld-dashboards) zodat je na de training zelfstandig verder kunt leren. Je ontvangt een certificaat van deelname en beide dagen is er een lunch inbegrepen.

Voor wie is dit interessant?

Voor gebruikers van, of geïnteresseerden in de oplossing Power BI, zoals:
– Data analisten
– Business- en Financial Controllers
– IT-managers en Finance Managers

Benodigde voorkennis

– Basiskennis Power BI (Heb je deze nog niet? Volg dan onze Training Power Bi – The Basics)
– Ervaring met Excel 2010 of hoger

Inschrijven of inhouse

Deze training wordt regelmatig door ons georganiseerd. Kijk op onze agenda voor de komende editie. De investering bedraagt € 599,- excl. BTW per deelnemer.
Het is ook mogelijk om samen met een aantal collega’s een inhouse training te organiseren. Informeer naar de mogelijkheden.

PE punten

Bij deelname kom je in aanmerking voor 8 PE-punten.

 

training Power BI Next Steps