Power BI training DAX - The Essence - Meld je aan! - Finext

Training Power BI – DAX – The Essence

Haal meer uit Power BI door gebruik te maken van de formuletaal DAX. Power BI werkt op de achtergrond met DAX. Door deze ’taal’ te begrijpen ben je niet meer afhankelijk van de standaard berekeningen van Power BI maar kan je zelf ontwerpen. Door deze training leer je hoe je met DAX de standaard tot geavanceerde business scenario’s inzichtelijk kunt maken.

Deze ééndaagse hands-on training leer je spelenderwijs de mogelijkheden kennen van DAX. Zo leer je hoe je gebruik maakt van measures, calculated columns en hoe je deze kunt samenvoegen om op deze manier inzichten te verwerven in de business vraagstukken.

Wat leer je tijdens de Power BI training?

Programma

DAX Basis

In de ochtend duiken we in de wereld van measures en calculated columns en leer je hoe je deze kunt toepassen. Tevens kijken we hoe de tabelfuncties werken.

DAX Advanced

In de middag gaan we dieper in op de functie calculatie en de context van DAX. We sluiten de middag af met Time Intelligence en we staan stil bij de best practices.

Voor wie is dit interessant?

Voor gebruikers van de oplossing Power BI, zoals:
– Data-analisten
– Business- en Financial Controllers
– IT-managers en Finance Managers

Benodigde voorkennis

Basiskennis Power BI (Heb je deze nog niet? Volg dan onze Training Power Bi – The Basics)
Ervaring met Excel 2010 of hoger

PE punten

Door deelname kom je in aanmerking voor 4 PE-punten.

Inschrijven of inhouse

Deze training wordt regelmatig door ons georganiseerd. Kijk op onze agenda voor de komende editie. De investering bedraagt € 499,- excl. BTW per deelnemer. Het is ook mogelijk om samen met een aantal collega’s een inhouse training te organiseren. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Power bi training