Training SAP Analytics Cloud - Basics - Meld je aan! - Finext

Training SAP Analytics Cloud – Basics

Ben jij als professional ook afhankelijk van spreadsheets om forecasts en budgetten op te stellen en data samen te voegen en te analyseren? Dat is natuurlijk niet meer van deze tijd. Waardevolle inzichten blijven zo opgesloten in losse spreadsheets en veel tijd gaat verloren in onnodig inefficiënte processen. In deze training SAP Analytics Cloud maak je binnen één dag kennis met de mogelijkheden van dit product. We zullen de theorie afwisselen door vlot aan de slag te gaan met het bouwen van dashboards en forecast-modellen, zodat je een goed beeld krijgt bij de functionaliteiten en het gebruikersgemak van de tool.

De trainers zijn zonder uitzondering allemaal professionals met uitgebreide praktijkervaring. Zij borgen de toepasbaarheid van alles wat geleerd wordt in de training en kunnen je voorzien van echte tips uit de praktijk.

Na deze training heb je een goed overzicht van de functionaliteiten van SAP Analytics Cloud en ben je in staat om waardevolle planningsmodellen en dashboards voor de organisatie te maken en te delen.

 

Wat leer je tijdens de training SAP Analytics Cloud?

Tijdens deze training gaan we in op de volgende zaken:

  • Het inladen van datasets
  • Het ontwerpen en bouwen van dashboards
  • Het inrichten van allocatie-processen
  • Het inrichten van eenvoudige forecast- & plan-modellen
  • Het gebruiken van key-features zoals Smart Insights en Smart Discoveries
  • Een overzicht van geavanceerde features en toekomstige ontwikkelingen

Programma

Inleiding SAP Analytics Cloud

Tijdens de inleiding worden de eigenschappen en mogelijkheden van SAP Analytics Cloud besproken. Zo weet je hoe de tool bedoeld is, waarvoor je het kunt inzetten en hoe het zich verhoudt tot andere oplossingen.

Training

We gaan vlot zelf aan de slag om dashboards in SAP Analytics Cloud te bouwen. Na een korte uitleg volgt steeds een praktisch deel waarin je theorie gelijk gaat toepassen. Dat motiveert en zorgt dat de opgedane kennis goed wordt opgenomen.

Naast de training krijg je alle cursusmaterialen (o.a. presentaties, oefenbestanden, voorbeeld-dashboards) zodat je na de training zelfstandig verder kunt leren. Je ontvangt een certificaat van deelname en tijdens de dag is er een lunch inbegrepen. 

Voor wie is dit interessant?

Voor gebruikers van, of geïnteresseerden in SAP Analytics Cloud, zoals;

– Data Analisten
– Business- en Financial Controllers
– SAP en ICT professionals

Benodigde voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis benodigd voor deze basis training

Inschrijven of inhouse

Deze training wordt regelmatig door ons georganiseerd. Kijk op onze agenda voor de komende editie. De investering bedraagt € 199,- excl. BTW per deelnemer.
Het is ook mogelijk om samen met een aantal collega’s een inhouse training te organiseren. Informeer naar de mogelijkheden.

PE punten

Bij deelname kom je in aanmerking voor 4 PE-punten.

training SAP Analytics Cloud