Vena - Een Verfrissende Kijk op Spreadsheets - Finext

Vena

Enterprise Performance Management met een verfrissende kijk op spreadsheets en Excel

Met Excel als krachtig middel stelt Vena organisaties in staat om gebruikers eenvoudig met elkaar te verbinden.

Een verfrissende blik op Spreadsheets

Veel bedrijven vinden budgetteren, plannen en 'forecasten' uitdagende processen. Er zijn talloze databronnen, Excel-templates en bestandsversies waar finance specialisten rekening mee moeten houden. Hierdoor kan er onzekerheid ontstaan over de over datakwaliteit en data integriteit.

Veel finance teams besteden veel tijd aan het handmatig kopiëren, plakken en corrigeren van cijfers in bestaande spreadsheets. Op deze manier gaat er veel waardevolle tijd verloren. De nadruk ligt immers te vaak op het produceren en te weinig op het analyseren van de gegevens.

Vena Excel Solutions

Waarom Vena?

Vena's interface koppelt volledige functionaliteit van Excel aan de kracht van een moderne financiële planningsoplossing, zodat je eenvoudig workflows kunt stroomlijnen zonder je processen te verstoren.

Door de flexibiliteit van spreadsheets te combineren met Vena’s centrale database, geavanceerde workflows en business rules ontstaat een oplossing die ervoor zorgt dat stuurinformatie veilig, toegankelijk en up-to-date is. De gebruiksvriendelijke en flexibele interface van Vena zorgt ervoor dat gebruikers het gebruik van Vena snel eigen kunnen maken.

Succesverhalen

Beeld en Geluid

De stap naar Rolling Forecasting bij Beeld en Geluid met de implementatie van Vena.  

Bol.com

Met de implementatie van Vena kan Bol.com altijd snel inspelen op de veranderende markt. Zo kunnen ze dankzij Vena eenvoudig zelf winkels toevoegen of landen opsplitsen. 

Delta Fiber

Betere integratie van financiële processen dankzij projectadministratie en control van Vena. 

Meneba

Meer structuur in budgetterings- en consolidatieprocessen door overstap naar Vena Solutions. 

Vena Oplossingen

Vena Solutions heeft een verfrissende blik op Enterprise Performance Management (EPM). Waar veel traditionele spelers in de markt zich richten op het uitbannen van Excel, gelooft Vena dat spreadsheets juist een heel krachtig middel zijn om gebruikers uit diverse hoeken van een organisatie met elkaar te laten samenwerken.

Vena software omarmt Excel en kan worden ingezet voor de volgende toepassingen:

Budgeting, Planning en Forecasting

Dankzij Vena kom je uit de maandelijkse cyclus van data verzamelen en data controleren. Zo kun jij je als financial écht richten op vooruitkijken. Budgeting, Planning & Forecasting is het kerngebied waar Vena zich op richt. Statische forecasting behoort tot het verleden. Je hebt altijd de meeste recente actuals inzichtelijk en kunt vertrouwen op de cijfers die je ziet.

Of het nu gaat om de ‘gewone' planning of zaken als rolling forecasting, capex planning en kostenallocaties, Vena levert een grote toegevoegde waarde bij het professionaliseren en het stroomlijnen van het planproces.

Wil je meer weten over integrated ? Bekijk dan eens de webinar 'Planning met Vena'.

Rolling forecast Vena
Projectplanning subscription summary

Projectplanning & Control

Projectplanning en -control, projectbeheersing en projectadminstratie. Termen die vaak door elkaar gebruikt worden voor het het (financieel) sturen op projecten en het projectportfolio. Bedrijven voor wie grote projecten hun ‘core business’ is, weten als geen ander hoe complex dit kan zijn. Het is echt een vak apart en niet zomaar vergelijkbaar met financiële budgeting en planning.

Vaak voldoen meer rigide planningspakketten niet en moet er veel worden ingericht op basis van de interne processen en type projecten. Juist wanneer het gaat om complexe, meerjarige, projecten kan Vena helpen om vooruit te kijken en door inzicht risico’s te beperken. Bij verschillende klanten zetten wij met veel succes Vena voor alles rondom projectplanning.

Wil je meer weten over projectplanning en control? Bekijk dan eens de webinar 'Projectplanning met Vena.

Integrated Business Planning

Iedere afdeling binnen een bedrijf heeft eigen planningsprocessen en vaak zijn deze niet goed gekoppeld aan elkaar. Zonde, want uiteraard heeft de uitkomst van sales planning effect op o.a. logistieke-, productie- en financiële planning. En omgekeerd heeft dit een beperking bij de productie en impact op geplande verkopen.

Vena helpt om silo’s te doorbreken en planningsprocessen te laten samenwerken binnen een geïntegreerde omgeving. Dat betekent niet dat alles en iedereen ook ín Vena moet plannen. Een goede integratie met bijvoorbeeld ERP, CRM en andere bronnen zorgt ervoor dat ook die input gebruikt kan worden. Verschillende bedrijven, waaronder Bol.com en Abott zetten Vena al in voor een volledig geïntegreerd planproces.

Projectplanning subscription summary
Project planing Vena

Financial Close Management

Ontdek hoe een gecentraliseerde database, moderne beveiliging en krachtige procesautomatisering je helpen om het afsluitingsproces te verkorten en meer vertrouwen te krijgen in gerapporteerde cijfers.

Vena automatiseert tijdrovende processen zoals het verzamelen van data en inter-company matching. Maar ook koersconversies en minderheidsbelangen kunnen worden gestandaardiseerd. Juist wanneer je nu de afsluiting nog doet in Excel, is Vena een logische keuze. Het geeft je al bovenstaande functionaliteiten en tegelijk behoud je de flexibiliteit van Excel.

Ben je benieuwd naar Financial Close Management in de praktijk? Lees hier hoe Vena helpt in het afsluitproces van Meneba:

Management Reporting

Instant ‘what-if’ scenario’s gebaseerd op realtime actuals en eigen business drivers. Dat is één van de mogelijkheden die Vena je geeft. Data vanuit verschillende bronnen wordt gecombineerd in één database en op basis hiervan kun je continu simuleren. De impact van alle mogelijke veranderingen in bijvoorbeeld omzet, headcount, cash flow wordt hiermee inzichtelijk.

In Vena hoef je geen manuele knip en plak acties meer te doen. Je kunt meerdere scenario’s tegelijk naast elkaar verder uitwerken en deze met elkaar vergelijken. En wanneer je een scenario kiest, deel je deze direct met collega’s neem je de cijfers mee in de rest van het proces.

Scenario planning is in Vena niet iets wat apart hoeft te worden ingericht. Vrijwel al onze klanten maken in meer of minder mate gebruik van scenario planning binnen hun regulier planprocessen.

financial analysis
Scenario planning

Scenario Planning

Ontdek hoe een gecentraliseerde database, moderne beveiliging en krachtige procesautomatisering je helpen om het afsluitingsproces te verkorten en meer vertrouwen te krijgen in gerapporteerde cijfers.

Vena automatiseert tijdrovende processen zoals het verzamelen van data en inter-company matching. Maar ook koersconversies en minderheidsbelangen kunnen worden gestandaardiseerd. Juist wanneer je nu de afsluiting nog doet in Excel, is Vena een logische keuze. Het geeft je al bovenstaande functionaliteiten en tegelijk behoud je de flexibiliteit van Excel.

Ben je benieuwd naar Financial Close Management in de praktijk? Lees hier hoe Vena helpt in het afsluitproces van Meneba:

Wist je dat 84% van de bedrijven die een FP&A-oplossing implementeren uiteindelijk terugvallen op Excel?

Vena maakt het werken in Excel makkelijker. Ervaar zowel de vrijheid van Excel als de structuur van de Cloud. 

of bekijk het meest recente Vena nieuws

Finext en Vena

De mensen achter Vena zijn al jaren goede bekenden in de performance management markt. Finext heeft Vena als relatief nieuwe leverancier opgenomen in haar portfolio van Performance Management oplossingen.

De unieke positionering in relatie tot Excel maakt Vena een interessante optie voor veel van onze klanten die hun spreadsheets willen vervangen door een meer robuuste en veilige oplossing.

Finext Logo

Vena

Een greep uit onze klanten


abbott logobol.com LogoBoskalisheijmans logoNationale politie logo - finextZeeman