SAP Profitability Performance Management - Finext

SAP Profitability and Performance Management

Ben je als financial opzoek naar meer inzicht in de kosten en opbrengsten van jouw organisatie? Of ben je juist vanuit de business opzoek naar nieuwe inzichten om de prestaties van jouw klanten, producten of verkoopkanalen te verbeteren? SAP PaPM geeft financials en business teams handvatten om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en snel te kunnen inspelen op ontwikkelingen.

SAP Profitability and Performance Management

Profitability and Performance management (PaPM) is een oplossing van SAP die financials en business teams in staat stelt om hun informatie om te zetten in bruikbare inzichten op basis van krachtige rekenmodellen. Je kunt met PaPM als gebruiker diverse rekenmodellen ontwikkelen, ‘on-the-fly’ simulaties doorrekenen en verschillende databronnen ontsluiten. De applicatie is in staat om grote hoeveelheden data snel en efficiënt door te rekenen. Een heldere userinterface maakt het voor de gebruiker makkelijk om eigen modellen te ontwikkelen en te gebruiken.

Met de overstap naar PaPM heb je alle voordelen van een volwaardige Enterprise Performance Management (EPM) oplossing gecombineerd met transparante en efficiënte allocaties:

·       Inzicht vergroot de kracht van je beslissingen
·       Directe beschikbaarheid van actiegerichte inzichten
·       Structureer je processen om je rendement nog meer te verhogen

PaPM bestaat uit drie kern-functionaliteiten

Business data aggregator

PaPM heeft het vermogen om verschillende operationele systemen, databases en flatfiles direct met elkaar te verbinden. PaPM heeft naast de uitstekende samenhang met andere SAP-producten ook de mogelijkheid om samen te werken met andere BI-applicaties. PaPM legt verbindingen zonder repliceren van data. Hierdoor is er geen extra systeem capaciteit nodig.

Calculation engine

Maak rekenmodellen die volledig aansluiten bij jouw business, vergroot het vertrouwen van de business en de gebruikers door de volledig transparantie van deze rekenmodellen. Het is geen ‘black box’ meer. PaPM maakt gebruik van in-memory rekenkracht, hierdoor is het mogelijk om grote datasets uit verschillende bronnen snel door te rekenen. Deze functionaliteit biedt bedrijven om extra complexe berekeningen sneller door te rekenen in vergelijking met andere applicaties.

Simulation application

Business information kan met PaPM worden omgezet in real-time inzichten. Deze rekenkracht kan ook worden ingezet om simulaties en what-if scenario’s door te rekenen. Door de verschillende invoer mogelijkheden kunnen cijfers direct in rapportages worden beïnvloed om de impact van beslissingen te toetsen.

Wat kan PaPM voor jou betekenen?

1. Empower the people

PaPM stelt financials en de business in staat om data gedreven beslissingen te nemen op basis van krachtige rekenmodellen. Deze rekenmodellen kunnen bedrijven naar eigen stijl en voorkeur inrichten zodat deze inzichten aansluiten bij de behoefte van organisaties. Met de kracht van PaPM zijn de resultaten snel beschikbaar op de momenten dat je deze nog hebt. Dit maakt jouw bedrijf wendbaarder doordat je sneller kan reageren op interne en externe ontwikkelingen.

2. Intelligence on-demand

PaPM haalt informatie rechtstreeks uit de bron waarmee de betrouwbaarheid van de resultaten wordt gewaarborgd. Met inzichten in klanten, producten en verkoopkanalen kan je doelgerichte acties bepalen. Met de optie om what-if scenario’s toe te passen op de modellen kunnen potentiële beslissingen eerst worden getest en geëvalueerd, voordat een beslissing daadwerkelijk wordt genomen. Optimaliseer daarmee beslissingen om de prestaties van jouw organisatie te verbeteren.

3. Proces naar resultaat

Gewenste resultaten kunnen met PaPM worden doorgerekend naar robuuste planningen en budgetten. Hiermee kunnen bedrijven hun activiteiten en capaciteit zo inrichten dat ze in lijn zijn met de gewenste resultaten. Tijdens de financiële cycli kunnen deze budgetten en prognoses dynamisch mee ontwikkelen met de situatie van de organisatie. Met deze inzichten kan kritische worden gekeken naar de huidige bedrijfsprocessen om deze te verbeteren naar de beoogde resultaten. Door dit proces worden jouw planningen en budgetten transparanter.

Finext en SAP Performance and Profitability Management

Met een combinatie van technische, financiële als business kennis helpt Finext jouw organisatie in de zoektocht naar rendement. Wij werken sinds 2007 nauw samen met SAP om de prestaties van bedrijven inzichtelijk te maken en te verbeteren. Je vindt ons in de ‘partner port’ bij SAP in Den Bosch en we organiseren regelmatig kennissessies, trainingen en webinars.

Daarnaast hebben wij jarenlange ervaring met allocatie-, klantrentabiliteit- en winstgevendheidsprojecten. Deze ervaring zorgt dat wij je bij de implementatie van SAP PaPM zowel inhoudelijk, procesmatig als technisch volledig kunnen ondersteunen.

En we lopen graag voorop met de nieuwste toepassingen. Zo verzorgde Finext vaak de de eerste implementatie van een nieuwe SAP EPM oplossing in Nederland. SAP waardeert onze aanpak; in 2009 werden we de eerste Nederlandse SAP Recognized Expertise Partner op EPM-gebied.

SAP Cloud Finance technologieën

SAP Profitability and Performance Management