SAP S/4HANA Public Cloud Finance - Finext

SAP S/4HANA Public Cloud Finance

Nieuw in 2023: Group Reporting, Advanced Financial Close, Cash en Receivables receivables management inbegrepen in Public Cloud "Freemiums".

Met de Public Cloud versie van SAP’s ERP neem je een pakket aan diensten af waarmee je direct een bedrijf efficient en transparant kunt runnen en waarmee je belangrijke aspecten zoals databeveiliging, compliancy en beschikbaarheid belegd bij partijen die daarin gespecialiseerd zijn. Met de public cloud versie beschik je tevens gegarandeerd over de meest actuele versie en een interessante bundel met alles wat je nodig hebt.

Door je software als een dienst af te nemen (SaaS- Software as a Service) is deze ook schaalbaar met de ontwikkeling van je organisatie en ben je klaar voor groei – en kun je tevens even afschalen wanneer je wat minder personeel en kosten kunt gebruiken.

Met de Best Practices van SAP is het mogelijk binnen 4 maanden over te stappen en operatief te zijn en de voordelen van S/4HANA Public Cloud te ervaren:

  • Automatisering van financiële processen
  • Realtime rapportage en analytics
  • AI-gestuurde voorspellingen
  • Compliance met gestandaardiseerde processen
  • Ondersteuning voor verschillende facturatie modellen
  • Moderne web interface

Real-time

SAP heeft de afgelopen jaren het ERP model voor Finance volledig veranderd door de HANA database de basis van het systeem te maken. Door alle gegevens continue in het (RAM) geheugen klaar te hebben voor gebruik is (near) real-time accounting en reporting nu een werkelijkheid.

Universal Journal

Een belangrijke vernieuwing is de introductie van het Universal Journal waarin boekhoudkundige en management accounting informatie in ‘een plek bijgehouden worden. Hiermee is o.a. real-time winstgevendheid analyse een mogelijkheid geworden.

Flexibiliteit

Met meerdere boekhoudprincipes in S/4HANA kun je tegelijkertijd bijvoorbeeld NL GAAP en IFRS gebruiken voor verschillende doeleinden. Daarnaast is het mogelijk om parallel met verschillende ledgers en valuta te werken.

Finance Led S/4HANA

S/4HANA Public Cloud komt in 2 smaken, namelijk Finance-led en Manufacturing-led. Uiteraard is Finext de specialist op het gebied van de Finance versie die uitermate goed past bij alle project gebaseerde organisaties en service bedrijven in het algemeen.

Gartner plaatst SAP S/4HANA Public Cloud in het "Leader Quadrant" vooral vanwege de sterke finance implementatie en mede dankzij de sterke integratie met Cloud Analytics:

SAP S/4HANA Cloud offers a leading global solution for core financials, including strong treasury and cash management capabilities and prebuilt, out-of-the-box SAP Analytics Cloud (SAC) planning content for core financials integrated into its core finance solution.

Finext heeft het juiste talent in huis voor zowel S/4HANA als Analytics Cloud.

De samenwerking met SAP en Finext is ideaal voor de klant. Door onze deep-finance kennis en aandacht voor detail kunnen we het verschil maken in een succesvolle implementatie, wetend dat de tech gigant SAP garant staat voor beheer en technisch support.

SAP Cloud Finance technologieën