SAP BPC planning - Naadloze integratie van financiele processen - Finext

SAP BPC planning

SAP BPC is een beproefde en flexibele planningsoplossing. De wendbare SAP-planningssoftware wordt al jarenlang door toonaangevende organisaties gebruikt, zowel in Nederland als daarbuiten.

SAP BPC (Business Planning and Consolidation) combineert consolidatie- en planningssoftware binnen één oplossing. Deze combinatie zorgt voor een naadloze integratie van de verschillende financiële processen binnen jouw organisatie. Dat geeft snelheid en vermindert fouten, zodat je meer tijd en aandacht aan de kern van je financiële proces kunt besteden.

De inzet van SAP helpt zowel multinationals als het MKB om hun bedrijfsvoering te stroomlijnen. Daarbij gaat het niet alleen om de financiële applicaties. De planningssoftware van SAP BPC integreert ook soepel met de andere bedrijfsprocessen binnen SAP.

De voordelen van planningsoplossingen

Met de juiste planningssoftware kun je grote slagen maken in de effectiviteit en bedrijfsintegratie van het planproces binnen jouw organisatie. Met de implementatie van een nieuwe planningsoplossing bereik je de volgende voordelen:

  1. Integratie van afdelingsplannen in één omgeving
  2. Plannen van alle gewenste scenario’s, waaronder: budget, rolling forecast, prognose, begroting, meerjarenplan, what-if
  3. Driver based plannen en budgetteren
  4. Directe variantie rapportage en analyse
  5. Verkorten van plancycles
  6. Efficiencyverbetering van het planproces

De voordelen van plannen met SAP BPC

De toekomst van planning is één geïntegreerd model voor realtime consolideren en plannen. De gehele supply chain hoort daarbij. SAP BPC helpt je met realtime, geïntegreerde planning voor het hele proces binnen jouw organisatie. Het is snel en overal toegankelijk. En het combineert de planning van je sales, operations en supply chain tot één overzichtelijk geheel. Deze inzichten deel je bovendien gemakkelijk met de gebruikers via realtime dashboards.

De planningsoplossing benut daarbij SAP HANA. Het nieuwe, krachtige HANA-platform versnelt de performance van je planning enorm.

Het meest genoemde voordeel vanuit de gebruikers is echter de Excel-look & feel. De vertrouwde Excel-omgeving maakt de Performance Managementsoftware heel gebruiksvriendelijk. De Excel-enabled planning tables helpen je zo om de business nog beter te ondersteunen.

Finext en SAP BPC

Hoe ondersteunt Finext je rondom plannen en budgetteren met SAP BPC? We zijn de grootste onafhankelijke consultancypartij in Nederland die de implementatie van SAP BPC begeleidt, adviseert en ondersteunt. We werken dan ook al sinds 2007 nauw samen met SAP. Je vindt ons bijvoorbeeld in de ‘partner port’ bij SAP in Den Bosch.

En we lopen graag voorop met de nieuwste toepassingen. Zo verzorgde Finext de eerste implementatie van SAP BPC op SAP HANA in Nederland. SAP waardeert onze aanpak; in 2009 werden we de eerste Nederlandse SAP Recognized Expertise Partner op EPM-gebied.

Meer weten over onze samenwerking? Bekijk het filmpje over Finext & SAP.

Inmiddels verbeterden we met SAP de financiële besturing van meer dan 80 organisaties. Onze specialisten helpen je met:

  • Software licenties
  • Installatie & hosting
  • Advies, implementatie & roll-out
  • Nazorg & beheer

Als onafhankelijke specialisten geloven we dat de juiste planningsoplossing afhankelijk is van jouw situatie. Wat is de context, welke doelen wil je bereiken en waar heeft de business behoefte aan? We adviseren je hier graag in, ook tijdens selectietrajecten.

SAP BPC in de praktijk

Nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen? Lees de verhalen uit de praktijk over plannen met SAP BPC in Inzicht voor de business bij Perfetti Van Melle.

SAP EPM On-prem technologieën

SAP BPC planning

Een greep uit onze klanten


Alliander LogoAsicsASMLPort of RotterdamSanoma