Oracle Planning & Budgeting Cloud Service - PBCS - Finext

Oracle Planning & Budgeting Cloud Service - PBCS

Oracle Planning & Budgeting Cloud Service (PBCS) is de cloudoplossing van Oracle voor planning, budgettering en forecasting. De flexibiliteit van de tool helpt om de financiële en operationele planningsprocessen te integreren en de bedrijfsprognoses te verbeteren.

De voordelen van een planningoplossing

Met de juiste planningssoftware kun je grote slagen maken in de effectiviteit en bedrijfsintegratie van het planproces binnen jouw organisatie. Met de implementatie van een nieuwe planningsoplossing bereik je de volgende voordelen:

 1. Integratie van afdelingsplannen in één omgeving
 2. Plannen van alle gewenste scenario's, waaronder: budget, rolling forecast, prognose, begroting, meerjarenplan, what-if
 3. Driver based plannen en budgetteren
 4. Directe variantie rapportage en analyse
 5. Verkorten van plancycles
 6. Efficiencyverbetering van het planproces

De voordelen van Oracle PBCS

Oracle PBCS helpt jouw organisatie om eenvoudiger de regie te voeren over het complete planproces. De cloudoplossing heeft een workflowfunctionaliteit, die er via takenkaarten voor kan zorgen dat de verantwoording van datainvoer, calculatie en verantwoording duidelijk belegd is bij de budgethouders. Gebruikers worden via eenduidige invoer- en controle-formulieren en business rules ondersteund en kunnen zelf eenvoudig realisatiecijfers of andere scenario's als uitgangspunt nemen voor hun planproces. Doordat de input automatisch wordt geaggregeerd, heeft de finance organisatie continu een integraal beeld van het planproces.

Andere voordelen van Oracle PBCS zijn:

 • volledige integratie met verschillende ERP-systemen 
 • minimale ondersteuning vanuit de IT 
 • geen grote investeringen in hardware
 • flexibel opschalen wanneer nodig 
 • automatische upgrades naar de nieuwste versie
Oracle PBCS

Finext en Oracle

Hoe helpt Finext je rondom plannen, budgetteren en forecasten met Oracle PBCS? Finext is de grootste onafhankelijke consultancypartij in Nederland die de implementatie van planningsoplossingen van Oracle begeleidt, adviseert en ondersteunt. Onze dedicated specialisten helpen je met:

 • Softwareselectie
 • Softwarelicenties
 • Advies, implementatie & roll-out
 • Nazorg & beheer

Finext is de afgelopen twee jaar verkozen tot Hyperion-partner van het jaar en beschikt over een Gold Partner-status van Oracle. Dit geeft ons direct toegang tot de laatste technische ontwikkelingen en best-practices rondom de planningsoftware van Oracle.

Meer weten over Oracle?

Als onafhankelijke specialisten geloven we dat de juiste planningsoplossing afhankelijk is van jouw situatie. Wat is de context, welke doelen wil je bereiken en waar heeft de business behoefte aan? We adviseren je hier graag in, ook tijdens selectietrajecten.

Oracle EPM technologieën