Oracle Hyperion Planning - Finext

Oracle Hyperion Planning

Oracle Hyperion Planning is wereldwijd een van de meest gebruikte budgetterings, plannings en prognose-oplossingen. Hiermee worden financiële en tevens de operationele planning verbetert.

De planningsmodule beschikt over een groot aantal specifieke thema- en branchetemplates, die de betreffende planprocessen ondersteunen. Finext heeft hier best practices aan toegevoegd, waardoor niet alleen sneller geïmplementeerd kan worden, maar ook gebruik gemaakt kan worden van onze ervaringen bij andere organisaties. Een kleine greep uit de verschillende templates:

De voordelen van een planningoplossing

Met de juiste planningssoftware kun je grote slagen maken in de effectiviteit en bedrijfsintegratie van het planproces binnen jouw organisatie. Met de implementatie van een nieuwe planningsoplossing bereik je de volgende voordelen:

  1. Integratie van afdelingsplannen in één omgeving
  2. Plannen van alle gewenste scenario’s, waaronder: budget, rolling forecast, prognose, begroting, meerjarenplan, what-if
  3. Driver based plannen en budgetteren
  4. Directe variantie rapportage en analyse
  5. Verkorten van plancycles
  6. Efficiencyverbetering van het planproces

De voordelen van Hyperion Planning

Hyperion Planning stelt jouw organisatie in staat om eenvoudiger de regie te voeren over het planproces. De module heeft workflow functionaliteit die ervoor kan zorgen dat de verantwoording van data invoer, calculatie en verantwoording verschoven kan worden naar de budgethouders/planners. Zij worden via eenduidige invoer- en controleformulieren en business rules ondersteund. Ook kunnen zij zelf eenvoudig realisatiecijfers of andere scenario’s als uitgangspunt gebruiken voor hun planproces. Doordat input automatisch wordt geaggregeerd, heeft de finance organisatie continu een integraal beeld van het planproces.

Finext en Oracle

Hoe helpt Finext je rondom consolideren met Oracle Hyperion Planning? Finext is de grootste onafhankelijke consultancypartij in Nederland die de implementatie van planningsoplossingen van Oracle begeleidt, adviseert en ondersteunt. Onze dedicated specialisten helpen je met:

  1. Softwareselectie
  2. Software licenties
  3. Advies, implementatie & roll-out
  4. Nazorg & beheer

Finext is de afgelopen twee jaar verkozen tot Hyperion-partner van het jaar en beschikt over een Gold Partner-status van Oracle. Dit geeft ons direct toegang tot de laatste technische ontwikkelingen en best-practices rondom de consolidatiesoftware van Oracle.

Als onafhankelijke specialisten geloven we dat de juiste consolidatieoplossing afhankelijk is van jouw situatie. Wat is de context, welke doelen wil je bereiken en waar heeft de business behoefte aan? We adviseren je hier graag in, ook tijdens selectietrajecten.

Hyperion Planning in de praktijk

Nieuwsgierig naar de ervaringen uit het bedrijfsleven? Lees de verhalen uit de praktijk die hieronder toegevoegd zijn.

Oracle EPM technologieën

Oracle Hyperion Planning