Oracle Tax Reporting Cloud Services – TRCS - Finext

Oracle Tax Reporting Cloud Services – TRCS

Oracle Tax Reporting Cloud Services (TRCS) is een cloudoplossing die de rapportage van vennootschapsbelasting maar ook Country-by-Country Reporting eenvoudiger maakt.

TRCS is één van de moderne cloudoplossingen van Oracle met bijbehorende ‘look & feel’. Hiermee kun je de verschillende partijen binnen je organisatie efficiënt samen laten werken bij het samenstellen van de vennootschapsbelastingrapportage en de Country-by-Country Reporting (CbCR). Integratie met Oracle Financial Consolidation and Close Cloud Services (FCCS) stroomlijnt de processen nog meer. Het maakt financiële gegevens op een inzichtelijke wijze beschikbaar voor de vennootschapsbelastingrapportage, terwijl de fiscale voorzieningen die daaruit voortvloeien weer direct beschikbaar zijn voor de financiële rapportage.

De voordelen van een tax reportingoplossing

Met de juiste tax reportingsoftware kun je grote slagen maken in de effectiviteit van het taxproces binnen jouw organisatie. Met de implementatie van een taxoplossing bereik je de volgende voordelen:

  • Gestructureerde aanpak
  • Minder handmatig werk
  • Geen losse Excel-sheets en versiebeheer meer
  • Hogere kwaliteit van de data
  • Betere audit van het proces

De voordelen van Oracle TRCS

TRCS beschikt over automatiseringsfuncties die bijvoorbeeld terugkerende tijdelijke en permanente verschillen kunnen boeken op basis van de financiële brondata. Die financiële data kan opgehaald worden uit FCCS, maar ook uit bijvoorbeeld de onderliggende ERP-systemen.

Daarnaast maakt de cloudtechnologie het eenvoudig om handmatig gegevens in te voeren, onafhankelijk van de locatie en het netwerk waarop de gebruikers zich bevinden.

Ook geeft het systeem goede analysemogelijkheden rondom Country-by-Country Reporting (CbCR), waardoor consistentie in de rapportage over de jaren heen vergemakkelijkt wordt.

Ingebouwde rapportages en dashboards geven je inzicht in de cijfers. Ook kun je standaard gebruikmaken van de Oracle rapportage tools, zoals Hyperion Financial Reporting voor rapportages in webpagina’s en in PDF, en Smart View, de integratietool met Microsoft Office.

Demo Oracle TRCS

Wil je zelf ervaren wat de mogelijkheden zijn van Oracle TRCS ter ondersteuning van de vennootschapsrapportage of het CbCR-proces ? Vraag hier je demo aan.

Finext en Oracle

Hoe helpt Finext je rondom Oracle TRCS? Finext is de grootste onafhankelijke consultancypartij in Nederland die de implementatie van planningsoplossingen van Oracle begeleidt, adviseert en ondersteunt. Onze dedicated specialisten helpen je met:

  • Softwareselectie
  • Softwarelicenties
  • Advies, implementatie & roll-out
  • Nazorg & beheer

Finext is de afgelopen twee jaar verkozen tot Hyperion-partner van het jaar en beschikt over een Gold Partner-status van Oracle. Dit geeft ons direct toegang tot de laatste technische ontwikkelingen en best practices rondom de tax reportingsoftware van Oracle.

Als onafhankelijke specialisten geloven we dat de juiste tax reportingoplossing afhankelijk is van jouw situatie. Wat is de context, welke doelen wil je bereiken en waar heeft de business behoefte aan? We adviseren je hier graag in, ook tijdens selectietrajecten.

Oracle EPM technologieën