Oracle Hyperion Financial Management - Consolidatiesoftware -Finext

Oracle Hyperion Financial Management

Oracle Hyperion Financial Management (HFM) is een bewezen consolidatieoplossing. De Oracle consolidatiesoftware wordt wereldwijd gebruikt, is al vele jaren een begrip en kan een hoge mate van complexiteit aan.

HFM (Oracle Hyperion Financial Management) vereenvoudigt de consolidatie- en (externe) rapportageprocessen binnen jouw organisatie, waardoor je meer tijd en aandacht krijgt voor andere zaken op het gebied van financial control.

De voordelen een consolidatieoplossing

Met de juiste consolidatie software kun je grote slagen maken in de betrouwbaarheid, snelheid en effectiviteit van het rapportage- en consolidatieproces binnen jouw organisatie. Met de implementatie van een nieuwe consolidatieoplossing bereik je de volgende voordelen:

  1. Snellere financial close cycles (fast close).
  2. Eenvoudiger om consistente multi-GAAP en IFRS rapportages te maken.
  3. Minder foutgevoelig en één SOx en auditor proof versie van de waarheid.
  4. Meer inzicht in de oorsprong van de gegevens.
  5. Hogere productiviteit van financials.

De voordelen van HFM

Het aantal te consolideren entiteiten binnen HFM loopt uiteen van vijf tot ruim duizend. Is jouw consolidatie minder complex? Oracle Hyperion is door een aanpassing in het licentiebeleid sinds een aantal jaren ook interessant voor relatief ‘kleinere’ en ‘minder complexe’ organisaties. Oracle Hyperion Financial Management is hiermee een schaalbare en kostenefficiënte oplossing voor elke consolidatie.

Daarnaast beschikt Oracle Hyperion Financial Management standaard over zaken als Intercompany matching, een audit trail en een eigenvermogensafstemming. Zo kun je sneller sturen en je risico’s beter managen.

Vele organisaties, zowel wereldwijd als in Nederland, hebben deze oplossing al succesvol geïmplementeerd en hiermee meer grip gekregen op het verhaal achter de cijfers, een efficiënt proces ingericht en een significantie tijds- en kostenbesparing gerealiseerd, waardoor meer tijd voor het analyseren van de cijfers vrij komt.

HFM in de praktijk

Nieuwsgierig naar de ervaringen uit het bedrijfsleven? Lees de verhalen uit de praktijk die hieronder toegevoegd zijn.

Meer weten over Oracle Hyperion Financial Management?

Als onafhankelijke specialisten geloven we dat de juiste softwareoplossing afhankelijk is van jouw situatie. Wat is de context, welke doelen wil je bereiken en waar heeft de business behoefte aan? We adviseren je hier graag in, ook tijdens selectietrajecten. Meer weten over Oracle HFM? Mail Victor!

 

 

Bewaren

Oracle EPM technologieën

Oracle Hyperion Financial Management