Oracle Hyperion Financial Data Management - Finext

Oracle Hyperion Financial Data Management

Oracle Hyperion Financial Data Management (FDM) is de tool voor data-integratie voor Oracle Enterprise Performance Management (EPM)-systemen. Met FDM worden verschillende bronnen eenvoudig toegankelijk voor een EPM-applicatie. Dit kunnen tekstfiles, databases, ERP-systemen of andere EPM-applicaties zijn.

Remote gebruikers kunnen via een webbrowser eenvoudig laadprocessen starten. Ook het onderhouden van mappingtabellen kan via de data-integratiesoftware gedecentraliseerd worden. Dit geeft grote flexibiliteit als bijvoorbeeld partijen met verschillende bronsystemen aan dezelfde rapportage moeten bijdragen.

Elke stap van het lezen, vertalen en uiteindelijk opladen van de data wordt gelogd in FDM en is beschikbaar voor analyse en auditing.

De voordelen van data-integratieoplossingen

Met de juiste data-integratiesoftware kun je grote slagen maken in je financieel informatielandschap. Met de implementatie van een data-integratieoplossing bereik je de volgende voordelen:

  • Eenvoudige integratie van verschillende bronnen (zowel import als export)
  • Ieder geladen getal is terug te herleiden naar de brongegevens. (drill-through)
  • Data delivery process van verschillende aanleverpunten/systemen is te monitoren
  • Verantwoordelijkheid van data-aanlevering en data-mapping kan verlegd worden naar entiteit verantwoordelijken

De voordelen van Oracle FDM

Oracle FDM is de standaard voor het inlezen van financiële en niet-financiële gegevens naar Hyperion Financial Management (HFM) , Hyperion Planning (HPL), Essbase, Profitabillity & Cost Management, Hyperion Enterprise en Strategic Finance.

Nagenoeg al onze Oracle Hyperion-klanten maken gebruikt van deze data-integratiesoftware. Het is een bewezen oplossing die zorgt voor een betrouwbaar en kostenefficiënt proces. Daarnaast is FDM gebruiksvriendelijk en makkelijk te onderhouden. Vele organisaties hebben zo hun auditkosten significant verlaagd.

Met de Enterprise Edition (FDMEE) zijn er bovendien nog meer mogelijkheden bijgekomen. Zo is de uitwisseling van gegevens tussen de verschillende EPM-systemen via FDMEE standaard beschikbaar.

Oracle Hyperion FDM in de praktijk

Nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen? Lees de verhalen over FDM in de praktijk die hieronder toegevoegd zijn.

Oracle EPM technologieën

Oracle Hyperion Financial Data Management