Oracle Financial Consolidation and Close Cloud - FCC - Finext

Oracle Financial Consolidation and Close Cloud - FCC

Oracle Financial Consolidation and Close Cloud (FCC) is een solide consolidatieoplossing in de cloud. De consolidatiesoftware is gebaseerd op de gedegen consolidatie- en rapportagekennis van Hyperion, die zich wereldwijd al bewezen heeft met on-premise producten als Hyperion Financial Management (HFM).

Met FCC kun je de voordelen van de cloud nu ook inzetten voor je consolidatie- en rapportageprocessen. Het is altijd en overal beschikbaar, flexibel en schaalbaar. Er zijn geen investeringen nodig in hardware en via voorgedefinieerde templates is een implementatie snel gerealiseerd. Zo krijg je snel inzicht in je cijfers. En deze cijfers kun je via gebruiksvriendelijke dashboards eenvoudig analyseren en delen met anderen.

bekijk hier het oracle fcc webinar

De voordelen van consolidatieoplossingen

 

Oracle FCC

Met de juiste consolidatiesoftware kun je grote slagen maken in de betrouwbaarheid, snelheid en effectiviteit van het rapportage- en consolidatieproces binnen jouw organisatie. Met de implementatie van een nieuwe consolidatieoplossing bereik je de volgende voordelen:

  1. Snellere financial close cycles.
  2. Eenvoudiger om consistente en betrouwbare rapportages te maken.
  3. Minder foutgevoelig en één versie van de waarheid.
  4. Meer inzicht in de oorsprong van de gegevens.
  5. Hogere productiviteit van financials.
  6. Kostenbesparing in het afsluitingsproces en de financial audit.

De voordelen van Oracle FCC

 

Oracle FCC vereenvoudigt de hele closing cycle binnen je organisatie, van data-integratie tot dashboards. De workflow ondersteunt alle betrokkenen binnen het proces, zodat je verzekerd bent van een tijdige en accurate aanlevering van alle stappen binnen het consolidatie- en rapportageproces. Via de integratie met Office kun je bijvoorbeeld takenlijsten aanmaken, waardoor de controllers van de entiteiten automatische meldingen in hun kalender krijgen.

De cloudoplossing bevat templates voor veelgebruikte functionaliteiten binnen het consolidatieproces. Zo zijn bijvoorbeeld de p&l, cashflowstatements, multi-currency functionaliteit en intercompany eliminatie al in de software voorgedefinieerd. Ook veel dashboards zijn al voorgedefineerd, waardoor je eenvoudig kunt rapporteren.

De consolidatietool is ‘finance driven’; via ‘tegeltjes’ navigeer je soepel binnen de software. Ook het toevoegen en wijzigen van entiteiten of dashboards kun je makkelijk zelf doen, zonder scripting. Zo ben je minder afhankelijk van de IT-afdeling van je organisatie.

Finext en Oracle

Hoe helpt Finext je rondom consolideren met Oracle FCCS? Finext is de grootste onafhankelijke consultancypartij in Nederland die de implementatie van consolidatieoplossingen van Oracle begeleidt, adviseert en ondersteunt. Onze dedicated specialisten helpen je met:

  • Softwareselectie
  • Software licenties
  • Advies, implementatie & roll-out
  • Nazorg & beheer

Finext is de afgelopen twee jaar verkozen tot Hyperion-partner van het jaar en beschikt over een Gold Partner-status van Oracle. Dit geeft ons direct toegang tot de laatste technische ontwikkelingen en best-practices rondom de consolidatiesoftware van Oracle.

Als onafhankelijke specialisten geloven we dat de juiste consolidatieoplossing afhankelijk is van jouw situatie. Wat is de context, welke doelen wil je bereiken en waar heeft de business behoefte aan? We adviseren je hier graag in, ook tijdens selectietrajecten.

Oracle EPM technologieën

Een greep uit onze klanten


OfficeDepot