Oracle Account Reconciliation Cloud - Finext

Oracle Account Reconciliation Cloud

Oracle Account Reconciliation Cloud (ARC) is een solide Reconciliatie tool in de Cloud, waarmee de integriteit van de financiële data wordt gewaarborgd. ARC is één van de moderne cloudoplossingen van Oracle met bijbehorende ‘look & feel’. Het is uitermate geschikt voor Transaction Matching, Intercompany Matching en System to System Matching.

Oracle ARC

Oracle ARC, alles in 1 systeem

Veel bedrijven doen deze afstemming handmatig, iets wat veel tijd kost en fout gevoelig is. ARC zorgt er voor dat dit alles in 1 systeem gebeurt (matching, bewijslast en verschillen analyse). Bovendien geeft het real time inzicht en bied het de mogelijkheid om afstemmingsprocessen te automatiseren wat het proces aanzienlijk versneld, ook is het prima te integreren met andere systemen wat het proces nog verder stroomlijnt.

De voordelen van een reconciliatieoplossing

Met de juiste reconciliatie-software kun je grote slagen maken in de betrouwbaarheid, snelheid en effectiviteit van het afstemmingsproces binnen jouw organisatie. Met de implementatie van een reconciliatie oplossing bereik je de volgende voordelen:

  • Gestructureerde aanpak
  • Minder handmatig werk
  • Geen losse Excel-sheets en versiebeheer meer
  • Hogere kwaliteit van de data
  • Altijd en overall inzicht in de afstemmingen
  • Betere audit van het proces

De voordelen van Oracle ARC

Account Reconciliation uitvoeren via ARC heeft een aantal sterke voordelen ten opzichte van het handmatig uitvoeren of via een ERP systeem.

ARC heeft uitgebreide integratie mogelijkheden. Als onderdeel van de Oracle EPM cloud platform is ARC naadloos geïntegreerd met de Oracle EPM oplossingen zoals Oracle FCC en PBC.
Daarnaast kan ARC ook data van verschillende ERP systemen samen brengen in één omgeving.

Er zijn tal van reconciliatie formats beschikbaar waarin wordt beschreven hoe een reconciliatie er uit ziet, type informatie die ingevuld kunnen worden. Daarnaast biedt ARC simpele functionaliteit aan om eigen formats te maken.

Met ‘Flexible Matching Rules’ om meerdere type matching regels te definiëren (denk aan one-to-one rules of one-to-many rules, etc). Deze kunnen flexibel gemaakt worden door tolerance rules aan te maken voor acceptabele thresholds. Ook stelt ARC matches voor. Deze zijn inzichtelijk en er kan simpel worden aangegeven of deze bevestigd kunnen worden of afgewezen moeten worden.

ARC versnelt het Account Reconciliation proces door zo veel mogelijk te automatiseren. Reconciliatie regels kunnen door de gebruikers worden gedefinieerd en worden aan het begin van de cyclus uitgevoerd. Dit is zeer effectief gebleken voor low thresholds of lage risico reconciliaties.
Met de interactieve dashboards kan snel en real-time analyses gedaan over de loop van het reconciliatieproces.

Oracle EPM technologieën