IBM Cognos TM1 | Lees Nu De Praktijkverhalen- Finext

IBM Cognos TM1

IBM Cognos TM1 is een bewezen en wereldwijd gebruikte oplossing voor budgettering, planning en prognoses. Door het integreren van de financiële en operationele plannings processen en verbetert daarmee de bedrijfsprognoses.

Voor IBM Cognos TM1 zijn gratis blueprints (templates) rondom specifieke thema’s en branches beschikbaar, die de betreffende planprocessen ondersteunen, waaronder Capital Expenditure Planning, Capital Project Planning, Expense Planning, Integrated Financial Planning & Forecasting, Sales Planning & Forecasting en Workforce Planning. Finext combineert deze met eigen best practices, waardoor er sneller en met minder risico geïmplementeerd kan worden.

De voordelen van een planningsoplossing

Met de juiste planningsoftware kun je grote slagen maken in de effectiviteit en bedrijfsintegratie van het planproces binnen jouw organisatie. Met de implementatie van een nieuwe planningoplossing bereik je de volgende voordelen:

  1. integratie van afdelingsplannen in één omgeving
  2. plannen van alle gewenste scenario’s, waaronder: budget, rolling forecast, prognose, begroting, meerjarenplan, what-if
  3. driver based plannen en budgetteren
  4. directe variantie rapportage en analyse
  5. verkorten van plancycles
  6. efficiencyverbetering van het planproces

De voordelen van IBM Cognos TM1

IBM Cognos TM1 stelt jouw organisatie in staat om alle plannings- en analysebehoeften te ondersteunen in een dynamische, collaboratieve oplossing. Finance voert de regie en het beheer over de plannngsprocessen en er wordt aangesloten bij de IT standaarden. De gepatenteerde 64-bit in memory analytics engine zorgt voor een comfortabele gebruikerservaring en maakt snelle real time doorrekeningen van alternatieve (persoonlijke) scenario’s zeer eenvoudig. Daarnaast maakt de innovatieve modelleeromgeving het mogelijk om planmodellen vrij in te richten en zeer snel aanpassingen door te voeren bij wijzigende omstandigheden. Daarmee kun je als organisatie korter op de bal spelen. Verder is het gebruik zeer laagdrempelig en herkenbaar met een ruime keuze aan interfaces (desktop, web, mobile), welke aansluiten bij de behoeften van diverse gebruikersgroepen. Geïntegreerde functionaliteit voor scorecarding en strategy management maakt het mogelijk om planprocessen te koppelen aan KPI’s en bedrijfsstrategieën. Gratis blueprints maken het mogelijk om een snelle start te maken en de kosten van implementatie en het risico te beperken. IBM Cognos TM1 kent verder een zeer goede integratie met andere oplossingen uit het IBM Analytics portfolio, te weten IBM Cognos Business Intelligence, IBM SPSS, IBM Cognos Controller en IBM Cognos Disclosure Management en is zowel on-cloud als on-premise beschikbaar.

IBM Cognos TM1 in de praktijk

Nieuwsgierig naar de ervaringen uit het bedrijfsleven? Lees de verhalen uit de praktijk die hieronder toegevoegd zijn.

IBM Cognos technologieën

Een greep uit onze klanten


agrifirm logoDHLGemeente Delft logoKPNOmron logoReaal Logotui-logoYamaha-logo