SAP Disclosure Management - Versoepeling van Rapportages - Finext

SAP Disclosure Management

Interne managementrapportages en maand- en jaarverslagen zijn voor veel organisaties tijdrovende en foutgevoelige processen. Herkenbaar? SAP Disclosure Management (SAP DM) helpt je bij het versoepelen van het maand- en jaarverslagproces en de interne managementrapportages. De workflow en audit trail begeleiden het proces van A tot Z. Het wordt sneller en betrouwbaarder. Je krijgt zo tijd en rust om je te focussen op de inhoud van de rapportages, in plaats van op het proces.

De voordelen van Disclosure Managementoplossingen

Met de juiste Disclosure Managementsoftware kun je grote stappen zetten in het versoepelen en versnellen van het jaarverslagproces binnen jouw organisatie. Tegelijkertijd vergroot het de betrouwbaarheid van het jaarverslag. Met de implementatie van een nieuwe Disclosure Managementoplossing bereik je de volgende voordelen:

  • Efficiënter en sneller jaarverslagproces
  • Workflow van A tot Z
  • Minder foutgevoelig
  • Minder handmatige handelingen
  • Met meerdere mensen gelijktijdig in één document werken

De voordelen van SAP DM

SAP Disclosure Management maakt het mogelijk om de data en commentaren van verschillende mensen te combineren in één document. Verschillende afdelingen kunnen zo tegelijkertijd aan de slag. Complex versiebeheer is niet langer nodig.

De Disclosure Managementoplossing van SAP bevat daarnaast een duidelijke audit trail, zodat altijd inzichtelijk is wie welke wijziging gemaakt heeft. Dit is niet alleen intern prettig, maar bespaart ook tijd en geld tijdens de accountantscontrole.

Naast de betrouwbare audit trail biedt SAP DM je een eenvoudige manier om te voldoen aan de XBRL-vereisten.

Finext en SAP DM

Hoe ondersteunt Finext je rondom het verbeteren van het jaarverslagproces met SAP DM? We zijn de grootste onafhankelijke consultancypartij in Nederland die de implementatie van SAP DM begeleidt, adviseert en ondersteunt. We werken dan ook al sinds 2007 nauw samen met SAP. Je vindt ons bijvoorbeeld in de ‘partner port’ bij SAP in Den Bosch.

En we lopen graag voorop met de nieuwste toepassingen. Zo verzorgde Finext de eerste implementatie van SAP BPC op SAP HANA in Nederland. SAP waardeert onze aanpak; in 2009 werden we de eerste Nederlandse SAP Recognized Expertise Partner op EPM-gebied. Meer weten over onze samenwerking? Bekijk het filmpje over Finext & SAP.

Inmiddels verbeterden we met SAP de financiële besturing van meer dan 50 organisaties. Onze specialisten helpen je met:

  • Software licenties
  • Installatie & hosting
  • Advies, implementatie & roll-out
  • Nazorg & beheer

Als onafhankelijke specialisten geloven we dat de juiste Disclosure Managementoplossing afhankelijk is van jouw situatie. Wat is de context, welke doelen wil je bereiken en waar heeft de business behoefte aan? We adviseren je hier graag in, ook tijdens selectietrajecten.

SAP DM in de praktijk

Nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen? Lees de verhalen uit de praktijk over het verbeteren van het jaarverslagproces in Verbeterd jaarverslagproces bij Brabant Water.

SAP Cloud Finance technologieën

SAP Disclosure Management