Sigma Conso Consolidation & Reporting - Snelle implementatie - Finext

Sigma Conso Consolidation & Reporting

Sigma Conso is een snel te implementeren consolidatieoplossing, die zich richt op intercompany matching, consolidatie en planning.

De oplossing wordt wereldwijd door meer dan 500 internationale bedrijven gebruikt.Wij beschouwen deze tool als een snel inzetbare oplossing, zonder overbodige ballast, maar met alle benodigde functionaliteiten voor planning en consolidatie. Sigma Conso kent zowel een on-premise als een volwaardige cloudoplossing, zodat voor elke IT-strategie een passende keuze gemaakt kan worden.

Sinds haar start in 2002 specialiseert Sigma Conso zich volledig in Performance Management. De huidige EPM-oplossing is vanaf 2010 op de markt.

De voordelen van consolidatieoplossingen

Met de juiste consolidatiesoftware kun je grote slagen maken in de betrouwbaarheid, snelheid en effectiviteit van het rapportage- en consolidatieproces binnen jouw organisatie. Met de implementatie van een nieuwe consolidatieoplossing bereik je de volgende voordelen:

  • Snellere financial close cycles.
  • Eenvoudiger om consistente en betrouwbare rapportages te maken.
  • Minder foutgevoelig en één versie van de waarheid.
  • Meer inzicht in de oorsprong van de gegevens.
  • Hogere productiviteit van financials.
  • Kostenbesparing in het afsluitingsproces en de financial audit.

De voordelen van consolideren met Sigma Conso

Een groot voordeel van Sigma Conso is het aantal standaardmogelijkheden rondom consolidatie en planning. Alle benodigde consolidatiefunctionaliteiten zijn vooraf al gedefinieerd, waardoor deze oplossing snel te implementeren is. Zo zijn er bijvoorbeeld veel standaardrapportages ter ondersteuning van het consolidatieproces. Ook het visueel weergeven van de resultaten is eenvoudig door de standaardintegratie met Qlik!.

De tool integreert gemakkelijk met je financiële en operationele systemen. Zo kun je snel gedetailleerde intercompany matching op transactieniveau uitvoeren. Daarnaast wordt met Sigma Conso zowel de statutaire consolidatie als de managementrapportage sterk vereenvoudigd, zodat je niet langer meerdere waarheden terugziet in rapportages.

Sigma Conso wordt veelvuldig gebruikt door internationale organisaties; de tool is meertalig en biedt de mogelijkheid om te rapporteren in verschillende valuta’s.

Naast de ondersteuning van het consolidatieproces biedt deze oplossing ook goede plannings- & budgetteringsfunctionaliteiten, zoals performance-analyse, business intelligence en (rolling)forecasting.

Sigma Conso en Finext

Hoe helpt Finext je rondom consolideren met Sigma Conso? Finext is de grootste onafhankelijke consultancypartij in Nederland die de implementatie van Performance Managementoplossingen begeleidt, adviseert en ondersteunt. Onze dedicated specialisten helpen je met:

  • Software licenties
  • Installatie & hosting
  • Advies, implementatie & roll-out
  • Nazorg & beheer

Als onafhankelijke specialisten geloven we dat de juiste consolidatieoplossing afhankelijk is van jouw situatie. Wat is de context, welke doelen wil je bereiken en waar heeft de business behoefte aan? We adviseren je hier graag in, ook tijdens selectietrajecten.

Sigma Conso technologieën

Sigma Conso Consolidation & Reporting