SAP BPC Consolidatie - De Beproefde Consolidatie Oplossing - Finext

SAP BPC consolidatie

SAP BPC Consolidatie is een beproefde consolidatieoplossing. De betrouwbare SAP-consolidatiesoftware wordt al jarenlang door toonaangevende organisaties gebruikt, zowel in Nederland als als buitenland.

SAP BPC Consolidatie (Business Planning and Consolidation) combineert consolidatie- en planningssoftware binnen één oplossing. Deze combinatie zorgt voor een naadloze integratie van de verschillende financiële processen binnen jouw organisatie. Dat geeft snelheid en vermindert fouten. Hierdoor houd je meer tijd en aandacht over voor je financiële processen.

De inzet van SAP helpt zowel multinationals als het MKB om hun bedrijfsvoering te stroomlijnen. Daarbij gaat het niet alleen om de financiële applicaties. De consolidatie-software van SAP BPC integreert ook soepel met de andere bedrijfsprocessen binnen SAP.

De voordelen van consolidatieoplossingen

Met de juiste consolidatiesoftware kun je grote slagen maken in de betrouwbaarheid, snelheid en effectiviteit van het rapportage- en consolidatieproces binnen jouw organisatie. Met de implementatie van een nieuwe consolidatieoplossing bereik je de volgende voordelen:

  1. Snellere financial close cycles
  2. Eenvoudiger om consistente en betrouwbare rapportages te maken
  3. Minder foutgevoelig en één versie van de waarheid
  4. Meer inzicht in de oorsprong van de gegevens
  5. Hogere productiviteit van financials
  6. Kostenbesparing in het afsluitingsproces en de financial audit

De voordelen van consolideren met SAP BPC

De consolidatiesoftware van SAP BPC werkt met twee consolidatiehiërarchieën. Dat maakt het eenvoudiger om in meerdere smaken te consolideren, bijvoorbeeld voor management- of legal rapportages. Ook het toevoegen van verschillende geografische consolidaties of verschillende processen voor de week-, maand-, kwartaal- en jaarrapportages is eenvoudig.

Met SAP Financial Information Management (SAP FIM) kun je daarnaast masterdata vanuit verschillende bron- en ERP-systemen soepel laden en synchroniseren.

Het meest genoemde voordeel vanuit de gebruikers is echter de Excel-look & feel. De vertrouwde Excel-omgeving maakt de Performance Managementsoftware heel gebruiksvriendelijk. De krachtige rapportage engine helpt je om snel en zeker zowel geavanceerde rapporten als gebruiksvriendelijke ad-hoc rapportages op te stellen.

Finext en SAP BPC

Hoe ondersteunt Finext je rondom consolideren met SAP BPC? We zijn de grootste onafhankelijke consultancypartij in Nederland die de implementatie van SAP BPC begeleidt, adviseert en ondersteunt. We werken dan ook al sinds 2007 nauw samen met SAP. Je vindt ons bijvoorbeeld in de ‘partner port’ bij SAP in Den Bosch.

En we lopen graag voorop met de nieuwste toepassingen. Zo verzorgde Finext de eerste implementatie van SAP BPC op SAP HANA in Nederland. SAP waardeert onze aanpak; in 2009 werden we de eerste Nederlandse SAP Recognized Expertise Partner op EPM-gebied. Meer weten over onze samenwerking? Bekijk het filmpje over Finext & SAP.

Inmiddels verbeterden we met SAP de financiële besturing van meer dan 80 organisaties. Onze specialisten helpen je met:

  • Software licenties
  • Installatie & hosting
  • Advies, implementatie & roll-out
  • Nazorg & beheer

Als onafhankelijke specialisten geloven we dat de juiste consolidatieoplossing afhankelijk is van jouw situatie. Wat is de context, welke doelen wil je bereiken en waar heeft de business behoefte aan? We adviseren je hier graag in, ook tijdens selectietrajecten.

SAP BPC in de praktijk

Nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen? Lees de verhalen uit de praktijk over consolideren met SAP BPC in Klaar voor de toekomst: D.E. Masterblenders 1753 en Betrouwbare cijfers door dagelijkse consolidatie bij Eneco.

SAP EPM On-prem technologieën

SAP BPC consolidatie