Board - Geïntegreerd Performance Management Platform - Finext

Board

Alle stromen binnen Performance Management en Self Service BI integreren in één platform? Dat kan binnen het cloud-platform van Board Solutions! Naast consolidatie, planning en budgettering biedt Board ook een uitgebreide dashboarding oplossing en andere Business Intelligence functionaliteiten aan. Door al deze management informatie samen te brengen in één systeem, kun je eenvoudig en snel betere beslissingen nemen.

Board structuur

Dit is Board

Board is een flexibel geïntegreerd performance management en business intelligence systeem, gemaakt door financials voor de financiële functie. Het doel van het platform is om te helpen moderniseren, digitaliseren en harmoniseren van de financiële processen.

Dynamisch dashboards & Performance Management

Op de Nederlandse markt is Board een snelgroeiende ‘nieuwkomer’. Toch bestaat deze Performance Management oplossing al jaren; sinds 1994 richt Board Solutions zich op geïntegreerde oplossingen op het gebied van dynamische dashboarding (BI) en Performance Management. Het platform wordt wereldwijd door zo’n 3000 organisaties gebruikt binnen diverse branches, zoals Coca-Cola, Ricoh, Puma, Gamma, Siemens, Carglass en TUI.

Start met Board!

Waarom Board?

De grote kracht van Board is dat het veel verschillende functionaliteiten combineert binnen één cloud-platform. Dat geldt voor consolidatie, planning, forecasting en dashboarding, maar ook voor analyses rondom Supply Chain, Sales, HR en Operations. Ook in de Gartner Magic Quadrant wordt Board gepositioneerd in verschillende categorieën. De oplossing is dan ook voor veel van de processen binnen je organisatie in te zetten:

Corporate Performance Management

Business Intelligence

 • Scorecarding en dashboarding
 • Reporting
 • Analysis
 • Data Discovery

Analytic solutions

 • Supply Chain
 • Operations
 • Sales
 • HR
 • Finance

Eén platform als oplossing

Deze cloudoplossing is een alleskunner. In de filosofie van Board is het verstandig om alle stromen binnen Dashboarding en Performance Management binnen één platform te brengen. Dat is niet alleen beter voor de datakwaliteit, maar ook voor je besturing. Door de consolidatie, planning & forecasting én Business Intelligence te combineren binnen één applicatie, krijg je snel slimme inzichten en handige dashboards. Complexe analyses, rolling forecasts en Integrated Planning zijn hiermee eenvoudig haalbaar.

Het grote voordeel van Board

Met de juiste Performance Managementsoftware kun je grote slagen maken in de betrouwbaarheid, snelheid en effectiviteit van de financiële processen binnen jouw organisatie. De integratie van een Performance Management platform geeft je de volgende voordelen:

 • Snellere financial close- en plancyclus;
 • Eenvoudiger om consistente en betrouwbare rapportages te maken;
 • Minder foutgevoelig en één versie van de waarheid;
 • Meer inzicht in de oorsprong van de gegevens;
 • Hogere productiviteit van je financiële team.

Board in de praktijk

De templates zijn eenvoudig opgezet, zodat ze in de praktijk makkelijk te gebruiken zijn. Met behulp van drag & drop kunnen gebruikers bovendien zelf rapportages en analyses opstellen. De brede functionaliteit en de gebruiksvriendelijkheid maakt Board geschikt voor organisaties die niet op zoek zijn naar een grote oplossing, maar wel veel functionaliteit zoeken in één platform.

Ontdek alle mogelijkheden

Onafhankelijke consultancypartij

Hoe ondersteunt Finext je rondom Board? Wij zijn de grootste onafhankelijke consultancypartij in Nederland die de implementatie van Board begeleidt, adviseert en ondersteunt. We werken dan ook nauw samen met Board. Onze specialisten helpen je met softwareselectie, softwarelicenties, installatie en hosting, advies en implementatie, change management en nazorg en beheer.

Meer weten over Board?

Wij geloven dat het juiste Performance Managementsysteem afhankelijk is van jouw situatie. Benieuwd hoe Performance Management binnen jouw organisatie geïntegreerd kan worden? Neem contact op met Board expert Victor Stijntjes voor een vrijblijvend consult en ontdek de mogelijkheden!

Plan vrijblijvend consult

Board

Een greep uit onze klanten