Tax Reporting met Anaplan - Finext
  • Tax Reporting met Anaplan

Er verandert veel in de wereld van Corporate Tax Reporting. Niet alleen door wijzigingen in wetgeving, maar ook vanwege toenemende maatschappelijke belangstelling voor fiscale keuzes van organisaties. Om organisaties te ondersteunen in dit proces, heeft Finext verschillende flexibele rapportage oplossingen ontwikkeld binnen het onderwerp Tax: Corporate Tax Reporting, DAC 6 en Transfer Pricing Documentation.

Door Willem van Os, april 2020

Transparantie van fiscale gegeven

Naast de nieuwe wetgeving van country-by-country reporting voor multinationals, wordt de betaalde belasting per land steeds belangrijker.

Door deze veranderingen en de groeiende trends, groeit bij organisaties de behoefte aan een gedetailleerd en actueel inzicht in fiscale posities per entiteit en land. Dit vraagt om een praktische en efficiënte oplossing voor wereldwijde belastingrapportage. Organisaties willen niet langer bezig zijn met inefficiënte tijdsbesteding en het verzamelen van complexe data, maar juist met het analyseren ervan.

Flexibele Reporting tool

Een reporting tool die overzicht en inzicht creëert is niet altijd even makkelijk te vinden. Vaak zien we dat rapportages bestaan uit ingewikkelde en onoverzichtelijke gegevens of formules die niet voor iedereen te begrijpen zijn. Anaplan biedt mogelijkheden tot het inbouwen van (extra) rapportagemogelijkheden zonder hulp van IT. Dit stimuleert de gebruiksvriendelijk en flexibiliteit voor iedereen binnen de Tax afdeling.

Technische kennis is geen vereiste; de Tax Reporting App is aan te passen voor elke gebruiker en visualisatie van de data is voor iedereen apart in te stellen, zonder dat dit impact heeft op de integriteit van de data. Ook kent Anaplan een hoge mate van flexibiliteit, waardoor het gemakkelijk aangepast kan worden aan veranderende omstandigheden.

Door optimalisatie van de tax processen zijn arbeidsintensieve en tijdrovende tax rapportages verleden tijd. De processen verlopen sneller en stabieler, waardoor ruis wordt voorkomen en een helder en up-to-date beeld ontstaat van de huidige stand van zaken van de tax processen.

Inzicht in fiscale posities

Tijdbesparend en optimale efficiëntie

Uitgebreide rapportage- mogelijkheden

Gebruiksvriendelijk en flexibel

Corporate Tax Reporting app

De Corporate Tax Reporting app van Anaplan is een nieuwe plannings- en modelleringstool die de groeiende eisen aan fiscale omgeving ondersteunt. Met deze oplossing wordt het verzamelen van informatie rondom fiscale risicobewaking en planning vereenvoudigt.

Handmatig en foutgevoelig werk behoort tot de verleden tijd doordat data automatisch geüpload wordt. De dataquality assurance is al ingebouwd in de App. Dit wil zeggen dat alle binnenkomende data wordt gecontroleerd aan de hand van masterdata. Afwijkingen in de data worden direct gevisualiseerd in een dashboard.

Anapla

Voordelen van Tax Reporting met Anaplan

Met de tax reporting app worden bedrijven in staat gesteld om op effectieve wijze gemakkelijk fiscale informatie te rapporteren. Doordat je de app kunt integreren met de huidige Performance Management applicaties, kun je vanuit de gehele organisatie betrouwbare gegevens verzamelen.

In de app zijn meer dan 100 planning apps beschikbaar die eenvoudig te implementeren zijn. Voor diegene die een planning app volledig naar eigen hand willen inrichten, is het ook mogelijk om eigen apps te bouwen. Andere voordelen van Business Tax Reporting met Anaplan zijn:

  • Volledige en actuele documentatie van belastingposities;
  • Meer inzicht en transparantie in fiscale gegevens;
  • Effectieve rapportages en overzichtelijke dashboards;
  • Versnellen en vereenvoudigen van tax processen door procesoptimalisatie.

Tax Reporting in de cloud

Steeds vaker zien we bij organisaties dat er een sterke behoefte is aan accurate data, die voor de hele organisatie beschikbaar zijn. De tax reporting app is volledig beschikbaar in de cloud en kent een eenvoudige interface, waarbij informatie altijd en overal toegankelijk is. Zo heeft de Tax afdeling toegang tot dezelfde cijfers als de Finance afdeling.

Flexibele rapportage oplossingen

Naast Corporate Tax Reporting biedt Anaplan rapportage oplossingen voor DAC6 en Transfer Pricing.

DAC6

Anaplan ondersteunt organisaties met de Mandatory Disclosure Rules (MDR), ook wel bekend als DAC6. Met deze richtlijn wordt er meer transparantie gecreëerd doordat bedrijven en fiscale dienstverleners verplicht worden om grensoverschrijdende constructies te melden.

Transfer Pricing Documentation

Is jouw onderneming actief in verschillende landen? Dan is transfer pricing verplicht en moet je voldoen aan de wettelijke eisen hiervan. Anaplan biedt transfer pricing processen door een integraal platform te bieden, waar gegevens met elkaar gekoppeld worden en rapportages makkelijk verkrijgbaar zijn.

Tax Reporting
Tax Anaplan

Tax Reporting in de praktijk

W.P. Carey

Geautomatiseerde taxrapportages bij W.P. Carey

Finext & Anaplan

Het complete platform van Anaplan is een flexibele planningsoplossing en verbindt data, mensen en plannen binnen een organisatie. Finext is Anaplan partner en heeft meer dan 40 Anaplan toepassingen geïmplementeerd in verschillende industrieën. De gecommitteerde Anaplan consultant zijn gefocust op de financiële dienstverlening. Bekijk de Anaplan trainingen, webinars of kennissessies.

Meer weten over Tax Reporting met Anaplan?

Benieuwd wat de flexibele reporting tool van Anaplan voor jouw organisatie kan betekenen? Plan een demo van 30 minuten met één van onze Anaplan consultants! In deze sessie laten we je zien hoe je met Tax Reporting de dagelijkse bedrijfsvoering kunt optimaliseren en kun je aangeven over welke onderdelen je meer wilt weten.

Enterprise Performance Management Anaplan