Account Reconciliation: Inzichten van 'onze' Alwin Berkhout - Finext

Account Reconciliation: Inzichten van ‘onze’ Alwin Berkhout

Ontdek best practices op het gebied van reconciliatie van rekeningen en revolutioneer jouw financiële afsluitproces. In dit interview met Alwin Berkhout ontdek je de kracht van softwarematige oplossingen en krijg je waardevolle inzichten om de nauwkeurigheid, efficiëntie en strategische besluitvorming te verbeteren.

Door Alwin Berkhout, juli 2023

 

Wie ben je en wat is je functie?

Alwin: “Ik ben Alwin, een ervaren professional op het gebied van finance en accounting. In eerste instantie was ik verantwoordelijk voor financiële consolidatie en interne en externe rapportage. Sinds eind jaren negentig werk ik als consultant voor consolidatieoplossingen. Met meer dan 100 implementaties gedurende de volledige levenscyclus bij beursgenoteerde en particuliere bedrijven in verschillende sectoren, breng ik uitgebreide ervaring met me mee. De combinatie van mijn financiële kennis over consolidatie en mijn diepgaande technologische kennis maakt mij een uitstekende leidende consultant voor Tagetik en andere EPM-software-implementaties.”

Hoe hangt jouw functie samen met accountreconciliatie?

Alwin: “Accountreconciliatie is een cruciaal aspect van het afsluitingsproces. Je vergelijkt financiële gegevens en transacties met de lokale en geconsolideerde cijfers om consistentie en nauwkeurigheid te waarborgen. Als consultant help ik organisaties regelmatig om hun afsluitingsprocessen te verbeteren.”

Heb je ooit zelf een handmatige accountreconciliatie gedaan?

Alwin: “Ja, in mijn carrière heb ik in het verleden ongeveer 10 jaar lang handmatige accountreconciliaties uitgevoerd.”

Wat zie jij als de valkuilen van accountreconciliatie zonder software?

Alwin: “De valkuilen van accountreconciliatie zonder software zijn onder andere het risico op menselijke fouten,uitdagingen bij het beheren van grote hoeveelheden gegevens en het ontbreken van realtime-inzicht in afwijkingen of uitzonderingen.”

In marketingmateriaal lezen we dat softwarematige accountreconciliatie en/of transactie-matching veel tijd bespaart. Wat zijn jouw ervaringen in de praktijk?

Alwin: “Ik kan bevestigen dat softwarematige accountreconciliatie en transactie-matching inderdaad aanzienlijk veel tijd besparen. Door het automatiseren van het reconciliatieproces kan de software transacties efficiënt matchen, afwijkingen identificeren en uitzonderingen markeren, waardoor financiële professionals zich kunnen richten op het analyseren en oplossen van complexe vraagstukken.”

Wat zijn jouw ervaringen met betrekking tot de implementatie van de CCH Tagetik-oplossing voor accountreconciliatie en transactie-matching?

Alwin: “Wat betreft de implementatie van de CCH Tagetik-oplossing voor accountreconciliatie en transactie-matching zijn mijn ervaringen positief geweest. De software biedt uitgebreide functionaliteit, stroomlijnt het reconciliatieproces en verbetert de efficiëntie. Het biedt functies zoals geautomatiseerde matchingsalgoritmen, uitzonderingsbeheer en volledige audittrails, die de nauwkeurigheid, transparantie en controle verbeteren.”

Wat zou je zeggen tegen een financiële professional die overweegt om accountreconciliatie te automatiseren?

Alwin: “Ik zou het ten zeerste aanbevelen om accountreconciliatie te automatiseren. Automatisering bespaart niet alleen tijd, maar verbetert ook de nauwkeurigheid van gegevens en vermindert het risico op fouten. Door gebruik te maken van softwareoplossingen zoals CCH Tagetik kunnen financiële teams de productiviteit verbeteren, real-time inzichten verkrijgen en meer middelen toewijzen aan strategische analyse en besluitvorming. Bovendien zal het tijd besparen voor de externe auditors. De automatisering van accountreconciliatie stelt professionals in staat om zich te richten op toegevoegde waarde-activiteiten, waardoor de algehele efficiëntie wordt verbeterd en wordt bijgedragen aan het succes van de financiële functie.”

Meer weten over dit en andere CCH Tagetik onderwerpen?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Of ben je benieuwd hoe Alwin jou kan helpen? Dit najaar organiseren we weer de CCH Tagetik Close Up. Je bent van harte welkom.

Meer informatie vind je via deze link!

CCH Tagetik