Softwareselectie - Enterprise Performance Management - Finext
  • Softwareselectie Enterprise Performance Management

Het selecteren en aanschaffen van een nieuwe Corporate Performance Management (CPM) oplossing doe je niet dagelijks. Daar komt bij dat de softwaremarkt continu in beweging is. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Het selecteren van een oplossing voor consolideren en rapporteren of budgetteren en forecasten is daarmee een complexe taak voor veel organisaties. Finext biedt uitkomst 

Softwareselectie CPM oplossing: veel vragen

Bij het opstarten van een selectietraject om te komen tot een nieuwe Corporate Performance Management (CPM) oplossing rijzen vaak veel vragen:

  • Kiezen we voor een ‘point solution’  of voor een geïntegreerd platform?
  • Hoe belangrijk is de integratie met het ERP systeem 
  • Welke functionaliteit moet absoluut worden ondersteund door de nieuwe oplossing? 
  • Hoe kom je tot de juiste long en shortlist?
  • Hoe prikken we door de mooie salesdemo’s van de leveranciers heen? 

De beantwoording van de verschillende vragen is natuurlijk voor elke situatie uniek. Het maakt namelijk nogal uit of je vanaf Excel of van een oudere CPMoplossing komt. Wat de ontwikkelingen en dynamiek van de organisatie en bestaande processen zijn.  Maar bijvoorbeeld ook wat de beoogde IT architectuur en ‘cloudstrategie’ is. 

Tijdens een gedegen selectieproces onder begeleiding van Finext komen bovenstaande, maar zeker ook andere, elementen gestructureerd aan bod. Objectieve scoring, een onderbouwd kostenplaatje (TCO) en vakkundige duiding kunnen namelijk voor een hele andere uitkomst zorgen dan een zelfstandige ‘Google-actie’ van de afdelingsstagiair.

 

Specialist voor EPM softwareselecties

We hebben de afgelopen 20 jaar bij meer dan 200 Nederlandse organisaties, variërend van ondernemend familiebedrijf tot groot beursfonds, geholpen om EPM technologie succesvol te selecteren, in te zetten en te beheren.
Ons performance managementteam bestaat uit meer dan 100 ervaren, vakbekwame en gecertificeerde EPM professionals. Hiermee zijn we de grootste onafhankelijke Enterprise Performance Management specialist van Nederland.

We ondersteunen alle toonaangevende softwareoplossingen waaronder: Anaplan, Board, CCH Tagetik, IBMCognos, OneStream, Oracle Hyperion, SAP SigmaConso en Vena.

Omdat we bij Finext alle leidende softwareoplossingen binnen het Enterprise Performance Management domein ondersteunen zijn we écht in staat de verschillende partijen in de markt te duiden en kunnen we klanten een eerlijk beeld geven van de verschillende oplossingen in de markt en de beste match met hun situatie.