SAP Close Up: Real Time Consolidation, IFRS 16 en meer! - Finext
  • SAP Close Up: Real Time Consolidation, IFRS 16 en meer!

Wat betekent de vernieuwde boekhoudstandaard IFRS 16 voor jou en je organisatie? Is BPC 11 de logische vervolgstap van de huidige Microsoft-variant van SAP BPC? Deze vragen en nog veel meer passeerden de revue tijdens de SAP Close Up op 24 april in Maarssen.

Door Wesley Schulte, april 2018

Arlanxeo

Ingrid Fredrix is Manager Accounting bij chemiebedrijf Arlanxeo. Zij deelde samen met onze consultants de eerste praktijkervaringen met Real Time Consolidation binnen het S/4 HANA-platform.

IFRS 16 in het SAP-landschap van KLM

Zlatan Osmancevic, SAP projectmanager bij KLM, en Michael van Brakel, Project Controller Leasing van KLM, namen ons mee in de keuzes rondom IFRS 16 en welke impact dit had op KLM. Ook deelden zij hun ”lessons learned” uit één van de eerste implementaties van de SAP Lease Administratie oplossing Nakisa.

De logische vervolgstap?

Gebruikers van de Microsoft-variant van SAP BPC moeten zich voorbereiden op de toekomst. In deze sessie doken we in SAP BPC 11 en onderzochten we of deze versie op BW/4HANA de logische vervolgstap is van de Microsoft-variant. Ook stonden we stil bij de features van deze nieuwe versie. Meer informatie over de roadmap van SAP vind je ook in dit artikel.

Smart Planning & Forecasting

Patrick Tullemans van Finext deelde ”best practices” uit zijn projecten bij onder andere Philips, PVH en ASML om je budgetterings- en forecastingproces te verbeteren in een SAP-landschap. Ook liet hij zien hoe je slim kunt plannen met realtime inzicht in je supply chain performance.

En nog meer!

Met nog meer thema’s zoals SAP Analytics Cloud, BADI’S en een update vanuit het SAP-portfolio gingen wij de diepte in. Bekijk alle presentaties door het formulier hieronder in te vullen.

Documenten bekijken?

Consolidatie & Corporate ReportingManagementinformatie & DashboardingPlannen, Budgetteren & Forecasten SAPSAP Analytics CloudSAP BPC consolidatieSAP BPC planningSAP Disclosure Management