SAP Close Up! | 22 november 2018 - Green Village | Finext

SAP Close Up! 2018

Afgelopen donderdag 22 november was de tweede SAP Close Up van 2018! Op deze dag werden verschillende professionals weer bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen binnen het SAP EPM Portfolio en ontmoetten zij vakgenoten van andere bedrijven.

Door Rogier Louter, november 2018

SAP Close Up! | 22 november 2018

SAP

Afgelopen donderdag 22 november was de tweede SAP Close Up van 2018! Op deze dag werden verschillende professionals weer bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen binnen het SAP EPM Portfolio en ontmoetten zij vakgenoten van andere bedrijven.

Bekijk hier de video van het event.

Deze editie vertelde Rob Wissink hoe Alliander BPC binnen de organisatie breed inzet als platform voor zowel financiële als niet financiële planning. Daarnaast liet Andre van Doorn ons zien hoe Shell verschillende SAP oplossingen inzet om hun financiële processen te stroomlijnen.

Rob Wissink | Alliander

Rob Wissink, Portfolio Manager Data & Inzicht bij Alliander, nam ons mee in de wijze waarop SAP BPC in de kern van de organisatie is ingezet voor zowel capaciteits-, logistieke als financiële planning. Hij is o.a. ingegaan op de stapsgewijze aanpak van de BPC implementaties voor strategische tot operatonele planniveaus. Ook legde hij uit hoe dit Alliander helpt bij het verwezenlijken van haar doelstellingen.

André van Doorn | Shell

André van Doorn, Head of Group Business Systems bij Shell, vertelde ons welke oplossingen Shell gebruikt tijdens de maand- en kwartaalafsluitingen en welke voordelen het gecentraliseerde applicatielandschap daarbij oplevert. Daarnaast gaf hij ons een blik op de toekomstvisie van Shell op dit onderwerp.

Deep-Dive Rondes

Tijdens de deep-dive rondes konden de professionals kiezen tussen drie subsessies om te volgen. In de eerste subsessie namen Fabrice Giraudin van SAP en Robert-Jan Bronsema de aanwezigen mee in de verschillende mogelijkheden van consolideren met SAP en zoomden zij in op ‘BO Financial Consolidation’.

Tijdens de tweede subsessie bespraken Paul Damen van Finext en Naida Sadzak van Plainwater de meest logische keuze voor Business Controllers met betrekking tot Reporting en Dashboarding.

In de derde subsessie bespraken Gert-Jan van den Berg en Daniël Sanders van Plainwater de volledige integratie van financiële cijfers door middel van BPC 11 en BW/4HANA. Hierna gaf Teun Pieter Modderman van Swap Support een verfrissende presentatie.

Uiteraard werd de dag afgesloten met een gezamenlijke borrel. Tijdens de borrel was er volop de gelegenheid om bij te praten met vakgenoten en ervaringen uit te wisselen.

Benieuwd?

Bekijk hieronder (nogmaals) de presentaties van de SAP Close Up!

Documenten bekijken?

Consolidatie & Corporate ReportingPlannen, Budgetteren & Forecasten SAP