Power BI School: The Next Steps | tweedaagse training door Finext

Power BI School – The Next Steps

Tijdens deze tweedaagse training zijn de Microsoft Power BI vaardigheden van de deelnemers naar het volgende niveau gebracht.

Door Cynthia Gorlee, februari 2019

Power BI School – The Next Steps | 24 & 25 oktober 2019

The Next Steps!

Tijdens deze tweedaagse training zijn de Microsoft Power BI vaardigheden van de deelnemers naar het volgende niveau gebracht.

Er werden vaardigheden geleerd die je in staat stellen om van begin tot eind een dashboard te ontwikkelen. Hierbij lag de focus niet enkel op het maken van grafieken, maar ook op het op de juiste manier data bruikbaar te maken, relaties te leggen en formules aan de data toe te voegen. Na afloop van de training kregen de deelnemers een certificaat.

In de training zijn de volgende onderwerpen behandeld:

 • Power Query
  Power Query wordt gebruikt om data van een database te ontsluiten en te bewerken zodat de data gebruikt kan worden in een datamodel en/of rapport.
 • Training Data Modeling
  De basis voor een goede analyse is dat je de juiste data uit verschillende databronnen en tabellen kunt combineren en de juiste relaties kunt leggen. (Denk hierbij aan een factuurnummer die in twee verschillende databronnen voorkomt).
 • Training DAX
  Data Analysis eXpressions (DAX) is een formule- en querytaal waarmee je als gebruiker in Power BI zelf de mogelijkheid krijgt om formules aan je data toe te voegen.
 • Visualization training: Best practices & Theory
  In dit onderdeel van de training laten we zien hoe je je gegevens tot leven kan brengen met de juiste visualisaties.

Documenten bekijken?

Managementinformatie & Dashboarding Microsoft Power BI