Power BI Video: Power BI - Werken met de Power Query Editor - Finext

Power BI – Werken met de Power Query Editor

Steeds meer organisaties maken voor hun managementinformatie gebruik van Microsoft Power BI. Om het automatiseringsproces te vergemakkelijken heeft Peter van den Bos vijf korte video’s ontwikkeld om jou hier in te begeleiden. In deze tweede video gaan we aan de slag met het importen vanuit folders in Power BI

Door Mark Bik, augustus 2019

Power BI is een krachtige tool om data te analyseren en te visualiseren. Door middel van een ‘drag en drop’ systeem wordt de eindgebruiker op een toegankelijke manier in staat gesteld om Business Intellegence uit te voeren. Power BI wordt als laagdrempelig beschouwd doordat het veel overeenkomsten heeft met Excel. Het is erg makkelijk om zelfstandig databronnen te combineren en hiermee een visueel managementinformatie dashboard te creëren.

power query editor

In het kort, wat krijg je in deze video te zien:

  • Hoe bewerk je data?
  • Welke mogelijkheden er zijn binnen Power Query Editor
  • Hoe je de uitgevoerde stappen makkelijk ongedaan maakt
  • Wat het nut is van de Power Query Editor

 

Werken met de Power Query Editor:

(opent in een nieuwe tab)

Vorige video’s gemist?

Bekijk hier de vorige Power BI Video’s:

Zelf aan de slag met Power BI?

  • Nog geen ervaring met Power BI, maar ben je wel benieuwd? Volg dan onze Power BI School: Basistraining in één dag, klik hier voor meer informatie.
  • Al ervaring met Power BI, maar ben jij klaar voor de volgende stap? Volg dan onze Power BI: The Next Steps training, klik hier voor meer informatie.
Managementinformatie & Dashboarding Microsoft Power BI