Project Portfoliomanagement - Finext
  • Project Portfoliomanagement

Technologieën veranderen steeds sneller, de markt wordt steeds opener en de concurrentie neemt toe. Om als organisatie op de lange termijn te kunnen overleven is innovatie nodig.  De kunst van project portfoliomanagement is het vertalen van de strategie en bedrijfsdoelstellingen naar de juiste investeringen (projecten / programma’s).

Goed project portfoliomanagement zorgt voor een gestructureerde aanpak om het juiste inzicht te verschaffen aan welke projecten en programma’s de schaarse resources (personeel, geld, productiecapaciteit) het beste toegekend kunnen worden, met als doel zoveel mogelijk waarde te leveren aan de strategie en bedrijfsdoelstellingen van de organisatie.

Finext biedt hiervoor professionele ondersteuning – altijd met behoud van de dynamiek van een resultaatgerichte organisatie. Door het toepassen van best practices en succesvolle methodieken helpt Finext bedrijven om project portfoliomanagement processen in te richten, uit te voeren en te verbeteren.

MoP®

Wij gebruiken het MoP® model van het wereldwijd erkende AXELOS als basis om de strategische veranderingen binnen de organisatie aan te sturen. Onze mensen zijn hierin opgeleid en zeer bekend met deze theoretische modellen.

“Project Portfolio management gaat om het doen van de juiste projecten en programma’s, door strategie en business doelstellingen te vertalen naar de juiste investeringen (projecten / programma’s).”