Dashboard - Portfolio Radar - Finext

Portfolio Radar

Heb jij ook moeite om zowel inzicht als overzicht over alle programma’s, projecten en initiatieven binnen het portfolio van je organisatie te bewaren? Inzicht en overzicht in de status van het projectenportfolio binnen je organisatie helpt bij het faciliteren van beslissingen en het selecteren en implementeren van de juiste veranderingen. Ook zonder een grote implementatie kan dit overzicht en inzicht verkregen worden.

Finext Projectbeheersing heeft op basis van haar praktijkervaringen de beste elementen voor het beheersen van een projectportfolio gecombineerd tot een eenvoudig te gebruiken dashboard; de Portfolio Radar. Op deze manier wordt een grote berg aan informatie snel inzichtelijk en communiceerbaar gemaakt voor alle stakeholders.

Wat is een Portfolio Radar?

De Portfolio Radar combineert een Business Intelligence-tool (Power BI, Tableau, Qlik, etc.) met het theoretisch model van de best practice ‘Management of Portfolios (MoP)’ van Axelos. MoP© biedt richtlijnen, principes en handvatten om portfolio management in te richten of nieuw leven in te blazen.

De best practic van MoP hanteert twee pijlers voor het optimaal inrichten (‘Portfolio Definition’) en leveren (‘Portfolio Delivery’) van een portfolio. Dit zijn eveneens de uitgangspunten van de Portfolio Radar, waarin de onderliggende concepten visueel worden weergegeven in de BI-tool. Een belangrijk uitgangspunt van dit model en van de Portfolio Radar is dat het voortbouwt op bestaande processen. Denk hierbij aan strategische planning, investeringsbeoordelingen en de budgetcyclus, of het huidige project- of programmabeheer. Door de huidige situatie als uitgangspunt te nemen is de Portfolio Radar voor iedere organisatie geschikt en kan deze – afhankelijk van het type organisatie en de omgeving waarin het werkt – geheel op maat worden gemaakt.

Voordelen van een Portfolio Radar

Geen grote implementatie maar toch beschikking hebben tot een portfolio dashboard? Dat kan, Finext Projectbeheersing heeft op basis van haar praktijkervaringen de beste elementen voor het beheersen van een projectportfolio gecombineerd tot een eenvoudig te gebruiken dashboard. Op deze manier maken we een grote berg aan informatie snel inzichtelijk en communiceerbaar naar alle stakeholders.

Het beste rendement uit de totale investering in veranderprojecten en -programma’s wordt gehaald. Met de Portfolio Radar kunnen middelen effectiever beheerd worden.

De betrokkenheid en communicatie tussen stakeholders verbeterd wordt, om de behoeften en verwachtingen van de organisatie te begrijpen en strategische doelstellingen te communiceren.

Projecten en programma’s de maximale financiële voordelen opleveren en bijdragen aan strategische doelstellingen door middel van het verbeteren van transparantie en de corporate governance.

Nieuwsgierig geworden hoe de Portfolio Radar er voor jouw portfolio uit kan zien?

Meld je aan voor een gratis demo