Project-, programma- & portfoliomanagement Office (PMO) - Finext
  • Project-, programma- & portfoliomanagement Office (PMO)

Organisaties staan onder druk om steeds flexibeler in te kunnen spelen op een constant veranderende wereld. Om meer grip te krijgen op veranderinitiatieven is een vakkundig PMO onmisbaar. Niet alleen om inzicht en overzicht te bieden, maar vooral ook om te helpen de juiste koers te bepalen.

Een toekomstbestendig PMO helpt projecten, programma’s en portfolio’s in hun missie om veranderingen op een succesvolle manier door te voeren. Een goed ingericht PMO zorgt voor overzicht én inzicht. Overzicht wordt bereikt door structuur in processen en standaarden, governance zonder franjes en (administratieve) support op de plekken waar dat nodig is. Inzicht wordt gegeven door waardevolle rapportages gebaseerd op volledige en juiste data. Toegankelijk en transparant, om de slagingskans van trajecten te kunnen waarborgen en te kunnen sturen waar dat nodig is.

Finext PMO kan je helpen met:

  • Opzetten en (her)inrichten van PMO processen, standaarden & templates;
  • Leveren van hands-on PMO support in zowel waterval-, Agile- of ‘hybride’ omgevingen;
  • Project-, programma- en portfolio data check & visualisatie;
  • Leveren van duurzame datavoorziening & dashboards.

MSP® en P3O®

Wij gebruiken het MSP® en P3O® model van het wereldwijd erkende AXELOS als basis om de strategische veranderingen binnen de organisatie aan te sturen. Onze mensen zijn hierin opgeleid en zeer bekend met deze theoretische modellen.

Finext DNA

Ondernemend, nauwkeurig, mensgericht en continu op zoek naar verbetering; onze PMO’ers steken de handen graag uit de mouwen. Wij dragen bij door te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie door duurzame betrokkenheid te creëren middels slim samenwerken en vertrouwen als uitgangspunt. Door onze jarenlange ervaring durven wij kritische vragen te stellen, leveren wij slimme oplossingen en gaan wij moeilijke gesprekken niet uit de weg. Wil je meer weten over ons Finext DNA? Klik dan hier.

Wij zoeken leuke collega’s! Wil jij aan de slag als PMO consultant bij Finext?! Bekijk hier de vacature!

”Een Finext PMO’er zorgt voor beter overzicht en inzicht van de interne veranderorganisatie, zodat de project-, programma- of portfoliomanager zich kan ontfermen over de externe omgeving en het managen hiervan. Hiervoor is een zekere dosis van resultaatgerichtheid, een analytische en een kritische blik en assertiviteit nodig.”