Persbericht: Finext gaat verder als 3 losse bedrijven: Oranjer, FELLER en Finext - Finext

Persbericht: Finext gaat verder als 3 losse bedrijven: Oranjer, FELLER en Finext

Per 1 januari splitst Finext zichzelf op in 3 zelfstandige bedrijven: Oranjer, FELLER en Finext. Met deze stap specialiseren de onderdelen van het consultancybedrijf zich verder in hun eigen vakgebied. Nog meer focus en ruimte voor vakmanschap.

Door Martijn Meuling, januari 2023

De beweging past naadloos bij de organische ontwikkeling die al jaren kenmerkend is voor Finext. Zo zijn er al eerder Finext-onderdelen zelfstandig verder gegaan. “We kijken continu scherp naar de beste vorm om ons te organiseren. Met deze splitsing kunnen alle drie de bedrijven volle kracht vooruit,” vertelt Frank Fondse van Oranjer.

Drie heldere expertises
Oranjer focust zich op Projectbeheersing en het inrichten van Project Management Offices (PMO). “Wij zijn verrassende aanpakkers die vinden dat de blauwe projectenwereld wel wat Oranjer kan,” stelt Frank. “Door de combinatie van ons vakmanschap en heldere kijk zorgen wij ervoor dat organisaties effectief vooruit kunnen veranderen.”

FELLER richt zich op het optimaliseren van de Finance & Control-functie. “Met een ketengerichte aanpak bereiken we structurele oplossingen voor de gehele organisatie. Zo krijg je een planning & control-cyclus waarmee je de business gericht, snel en betrouwbaar kunt faciliteren. Dit doen we in projectvorm en ook met interim-inzet,” vertelt Zoë van Mierlo van FELLER.

De splitsing geeft Finext nog meer kansen om zich te richten op de beste technologieën die de financial versterken. “Met slim ingerichte processen én de juiste technologie maken financials nog meer impact. Zo kun je sneller op kansen inspringen,” vertelt Martijn Meuling van Finext.

Meer duidelijkheid voor klanten
De verandering geeft klanten vooral meer duidelijkheid. “We blijven doen wat we altijd al doen: klanten blij maken. Het verschil is dat we dat met nog meer focus gaan doen. Eerdere splitsingen hebben bewezen dat onze klanten dit waarderen,” gaat Martijn verder.

De drie zelfstandige bedrijven zijn enthousiast over de stap. “Zo zetten we onszelf nog scherper neer. Het verheldert wie we zijn en geeft ons alle ruimte om volop waarde toe te voegen voor onze klanten,” zegt Zoë.