Performance Management volgens Tom Shea, CEO van OneStream

Performance Management volgens Tom Shea, CEO van OneStream

De markt van Performance Managementoplossingen is volop in beweging. Wat zijn de nieuwe spelers, wat voegen zij toe en wat verwachten zij van de toekomst? In een serie van interviews voelen we de CEO’s van de nieuwste softwareoplossingen aan de tand. Tom Shea, CEO van OneStream, trapt af.

Door Danielle Gruijs, november 2015

Onestream

Wat wordt de grootste, misschien wel ‘game changing’ technische innovatie? En welke impact zal deze innovatie in de (nabije) toekomst hebben op Performance Managementoplossingen?

Als de uitvinders van zowel HFM en FDM in de late jaren ‘90 zijn we altijd vernieuwend geweest binnen het vakgebied van Performance Management. OneStream XF is dan ook gebaseerd op de nieuwste innovaties, waarbij de platformaanpak uniek is. Ons financiële unified platform kan meerdere oplossingen leveren en wordt mogelijk gemaakt door een cruciale technologie-enabler, die we ‘Extensible Dimensionality®’ noemen. Met Extensible Dimensionality verdwijnt het traditionele concept van meerdere producten, modules en applicaties. Hiermee wordt de weg vrijmaakt voor de flexibiliteit die nodig is voor duurzaam Performance Management.

De grootste technische innovatie en daarmee het nieuwe intellectuele eigendom in onze industrie is de ‘time to market’ van nieuwe oplossingen. Omdat alle OneStream-oplossingen slechts één platform gebruiken, kunnen nieuwe oplossingen op een ongelooflijk hoog tempo worden geleverd. Zo heeft OneStream onlangs vier volledige gespecialiseerde planningsoplossingen vrijgegeven voor people planning, cash modeling, CapEx planning en thing planning. Omdat deze oplossingen allemaal gebaseerd zijn op de belangrijkste onderdelen van ons Unified Financial Platform, konden we deze oplossingen in een fractie van de tijd tegen een hogere kwaliteit leveren.

Waar verwacht je dat het vakgebied van Performance Management over 5 tot 10 jaar staat?

Wij geloven dat EPM over 5-10 jaar zal worden gedomineerd door de oplossingen die geleverd worden op één enkel platform. De markt heeft genoeg van meerdere modules en applicaties met de bijbehorende data-integratie, validatie en reconciliatie.

De OneStream Fish Market bevat nu meer dan 25 gespecialiseerde oplossingen die onmiddellijk kunnen worden ingezet door onze klanten. Klanten kunnen de applicaties gewoon downloaden en nieuwe oplossingen van onze Fishmarkt importeren in het OneStream XF platform. Een soortgelijke transformatie heeft plaatsgevonden met de komst van smartphones. Meerdere gadgets en producten werden vervangen door een platformbenadering, waarbij apps door klanten kunnen worden gedownload en onmiddellijk gebruikt.

Hoe helpt technologie bedrijven bij het verbeteren van hun planning & controlcyclus?

Deze vraag wordt eigenlijk al beantwoord door onze tag line ‘Get Back To Business’. Wat we hiermee bedoelen is dat het oplossen van businessproblemen en het leveren van betere analyses in een sneller tempo begint met de implementatie van één enkel rationeel systeem. We denken bij technologische innovatie niet alleen aan het creëren van nieuwe en innovatieve manieren om businessproblemen op te lossen, maar ook aan de elegante evolutie van de bestaande technologiepatronen.

‘Drowning in data, but starving for information’ is een veelgehoorde kreet. Hoe kijken jullie daar tegen aan?

Elke onderneming die op zoek is naar betere stuurinformatie zou realistisch moeten kijken naar de tijd en energie die nodig is voor de huidige financiële planning- en rapportage-infrastructuur. Het gaat om het leveren van waarde, niet om het managen van verschillende technologieën.

In de meeste gevallen brengen bestaande oplossingen ‘legacy’-onderhoudskosten met zich mee. Bovendien missen deze oplossingen flexibiliteit doordat er vaak meerdere systeemsynchronisatievereisten zijn. Met OneStream hebben de financiële rapportages geen last van deze legacy-aspecten en kunnen financials zich focussen op het leveren van toegevoerde waarde, in plaats van het beheren van meerdere technologieën.

OneStream zal altijd één software op één platform blijven, van waaruit we meerdere oplossingen kunnen leveren.

Verder lezen?

In het tweede artikel van deze reeks gingen we in gesprek met Don Mal, CEO van Vena Solutions.

Consolidatie & Corporate ReportingPlannen, Budgetteren & Forecasten OneStream