Part-up winnaar Finext nieuw organiseren prijs 2017 - Finext

Part-up winnaar Finext nieuw organiseren prijs 2017

Part-Up heeft de Finext Nieuw Organiseren Prijs 2017 in de wacht gesleept. Uit de zeven genomineerden werd het platform voor talent gekozen als organisatie die het gedachtegoed van nieuw organiseren het beste belichaamt en uitdraagt. Part-up helpt om te organiseren op basis van talent, door werk toegankelijk te maken en flexibel samen te werken in tijdelijke teams. De prijs werd uitgereikt tijdens de vijfde editie van het Nieuw Organiseren Festival op 5 oktober in de Social Impact Factory in Utrecht.

Door Lieke Aalbers, oktober 2017

Genomineerden

Dit jaar streden zeven organisaties en initiatieven om de titel. De genomineerden waren de sociale schoenenfabriek Dukskoen, het platform Part-up dat projecten verbindt aan mensen met het juiste talent, cradle-to-cradle paddenstoelenkweker RotterZwam, voedselredder Instock, oude bekende Pentascope, landgoed De 4 Elementen en Kenniscentrum Sport. Tijdens het Festival presenteerden zij hun organisatie, waarna de jury in samenspraak met het publiek de winnaar koos.

Winnaar

De genomineerden werden beoordeeld op de mate van impact, schaalbaarheid, ondernemerschap en in hoeverre zij inspirerend zijn voor anderen. Volgens de jury waren alle kandidaten stuk voor stuk inspirerend. De doorslaggevende factor om Part-up dit jaar uit te roepen tot winnaar is dat het, aldus juryvoorzitter Frank Fondse, na 4 jaar van gave verhalen en inspirerende prijswinnaars nu tijd is voor actie. “Wij denken dat Part-up als middel kan helpen om de mainstream te infecteren, in actie te komen. Als Finext willen wij Part-up helpen om dit niet stuk te laten organiseren, maar verder te brengen.”

Part-up winnaar Finext nieuw organiseren prijs

Prijs

De winnaar mag een actuele hulpvraag aan Finext voorleggen en zal daar begeleiding op maat bij krijgen. Daarnaast organiseert Finext een ‘peer meeting’ met en voor alle genomineerden, om elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Ook de overige genomineerden krijgen de kans om een hulpvraag te stellen aan Finext of een van de andere partners van nieuworganiseren.nu.