Interim financieel specialist - Finext Finance & Control

Interim financieel specialist

Meer weten? Neem contact op

Interim financieel specialist

IFRS, een financieel verandertraject

Het inrichten van nieuwe wet- en regelgeving vraagt veel van je organisatie. Het is een veranderproject waarbij het niet alleen gaat om het voldoen aan de nieuwe vereisten, maar ook om de vertaling van nieuwe requirements naar bestaande processen en systemen. Om een IFRS-implementatie tot een succes te brengen is het noodzakelijk om de gehele keten bij het proces te betrekken. Neem IFRS 16: bij het waarderen van de toekomstige leaseverplichtingen op de balans zijn uiteenlopende afdelingen en systemen betrokken. Ook IFRS 15 raakt veel verschillende afdelingen, van sales naar CRM, billing, GL tot aan reporting. Iedereen die invloed heeft op de drivers van de IFRS-berekeningen moet zich bewust zijn van zijn of haar impact.

Structurele aanpassingen doorvoeren

Invoering van nieuwe regelgeving is meteen ook een mooi moment om alle processen eens goed tegen het licht te houden. Kan het slimmer, efficiënter en meer geautomatiseerd? Niet onder tijdsdruk tijdelijk ‘pleisters plakken’, maar structurele aanpassingen doorvoeren, desnoods in een vervolgtraject. Finext specialisten hebben een brede blik, diepgaande kennis van financiële processen en ruime ervaring met financiële systemen en informatiestromen. Zij helpen je om snel en efficiënt aan de vereisten van (nieuwe) wet- en regelgeving te voldoen.

Cashflowmanagement

Geld besparen op je cashflow, dat levert harde euro’s op. Maar aan welke knoppen kun je draaien? Welke keuzes maak je? En hoe pak je dat handig aan? Van alle financiële KPI’s is cashflow de meest zuivere vorm om de prestatie van een organisatie te meten en te beoordelen. Maak je van je cashflowplanning een regulier proces, dan kun je beter sturen en krijg je meer grip op je cash.

Met een goed gemodelleerde cashflowforecast heb je inzicht of je organisatie aan haar verplichtingen kan voldoen. Het geeft je bovendien de kans om in de juiste dingen te investeren op het moment dat het jou uitkomt.

Inzet van een cashflowexpert

Onze cashflowexperts laten je zien hoe je processen inzichtelijk maakt. Dit helpt je om risico’s te vermijden en om bewustere keuzes te maken die je bestendiger maken voor de toekomst. Wij hebben ruimschoots ervaring op het gebied van interim cashflowmanagement en wij zijn actief binnen diverse branches, zoals Telecom, Utility, Professionals Services, Uitzenden & Hospitality.

Wil je alvast op weg geholpen worden? Download dan onze whitepaper ‘Cash, winst of waarde?’

Interim revenue assurance

Problemen rondom de facturatie en de inning wil je het liefst zo snel mogelijk identificeren en oplossen – en bij voorkeur vermijden. Vaak is de inkomstenketen echter een complexe verzameling van onderling samenhangende technologieën en processen. Bij revenue assurance verbeter je het proces dat ervoor zorgt dat alle producten en diensten worden gefactureerd en geïnd volgens de overeenkomst met de klant. Maar waar begin je met controleren en verbinden?

Uitgaan van de keten is dan essentieel. Daarbij heeft finance de verantwoordelijkheid voor de financiële controle, audit en rapportage, inclusief het elimineren van fouten in de verwerking van transactiegegevens. Finext specialisten prikken in op een aantal ijkpunten in het proces, zoals ordermanagement, CRM-activatie, de billing-straat en het grootboek. Zo voorkomen we financieel onderpresteren en verkrijg je de zekerheid dat de diensten en producten die jouw organisatie levert, ook daadwerkelijk gefactureerd en betaald kunnen worden.