Interim finance professional - Finext Finance & Control

Interim finance professional

Meer weten? Neem contact op

Interim finance professional

Iedere organisatie heeft weleens behoefte aan een interim finance professional. Of je nu een slag wil maken in de kwaliteit van je financiële team, ambitieuze groei wil ondersteunen of de zwaardere financiële projecten in goede banen wil leiden. Finexters leveren meer dan slechts de inzet van tijdelijk vakmanschap en voegen nog een extra element toe: het realiseren van verbeteringen. Finext finance professionals pakken structurele oorzaken aan om de basis op orde te brengen. We geven advies over het creëren van inzicht, waarbij we actief de verbinding leggen tussen finance en andere afdelingen. Ons streven? Na elk financeproject of na iedere interim-inzet een blijvende verbetering achterlaten.

Finext staat voor inhoudelijk vakmanschap op de diverse onderdelen van de financefunctie. Het concreet verbeteren van die financiële afdeling bij onze klanten is onze drijfveer. Wij leveren finance professionals en we begeleiden transformatieprogramma’s ter verbetering van de besturing & schaalbaarheid van de organisatie, de beheersing van de kosten, het creëren van transparantie en het managen van risico’s. Met onze brede finance-ervaring zijn wij gepokt en gemazeld in het financiële werkveld en wij komen goed tot ons recht in organisaties die in verandering zijn. Neem vooral contact met ons op bij complexe financiële uitdagingen of bij behoefte aan specifieke financiële kennis.

Wij bieden o.a. ondersteuning vanuit

Onze pijlers

Meer meters maken met je finance team

Als financial wil je meters maken. Verbeteringen doorvoeren en achterstanden wegwerken, maar ook kritisch naar de processen kijken. Wij pakken door en ruimen op. Binnen de hectiek van finance vraagt dat om een slimme inzet van interim financials. Finexters staan voor inhoudelijk vakmanschap op de diverse onderdelen van de financiële functie over de as van mensen, processen en systemen.

Continue verbetering doorvoeren

Wij gaan altijd op zoek naar verbeteringen, kleine verbeteringen leiden tot grotere en afzonderlijke verbeteringen slaan over op de hele keten. Waarbij we dankzij onze snap-snelheid tegelijkertijd het overzicht behouden. Snap-snelheid is ons vermogen om zaken rap in beeld te hebben, op hoofdlijnen en pijnpunten, en snel te kunnen analyseren en beoordelen op relevantie; we zien hoe de spreekwoordelijke hazen lopen.

Financieel vakmanschap

Kennis is essentieel om de prestaties van je financeteam te kunnen verbeteren. Onze interim financeprofessionals delen hun kennis daarom graag, zodat jouw team snel zelf het stokje kan overpakken. Met de juiste kennis loop je niet alleen sneller, maar ook slimmer. Nieuwe doelen komen in zicht. De huidige financial beschikt over een ruime gereedschapskist met daarin de meest uiteenlopende stukken gereedschap.

Onze interim financials:

• helpen je met veranderingen op inhoud, proces en gedrag;
• geven je ongevraagd advies en creëren daarmee de mogelijkheid om buiten de geijkte paden te treden;
• durven stelling te nemen en kritisch naar de feiten te kijken;
• anticiperen op veranderingen en hebben een constante innovatiegerichtheid.

Finance & Control Kennisbank

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Finance & Control?