Interim finance professional - Finext Finance & Control

Interim finance professional

Meer weten? Neem contact op

Interim finance professional

Iedere organisatie heeft weleens behoefte aan een interim finance professional. Of je nu een slag wil maken in de kwaliteit van je financiële team, ambitieuze groei wil ondersteunen of de zwaardere financiële projecten in goede banen wil leiden. Volgens ons draait het echter niet alleen om het inbrengen van vakmanschap, want Finexters voegen nog een extra element toe: het realiseren van verbeteringen. We pakken structurele oorzaken aan om de basis op orde te brengen en we geven advies over het creëren van meer inzicht. Daarbij leggen we actief de verbinding tussen finance en andere afdelingen. Ons streven? Na elk financeproject of iedere interim finance-inzet een blijvende verbetering achterlaten.

Finext staat voor inhoudelijk vakmanschap op de diverse onderdelen van de financefunctie. Het concreet verbeteren van die financiële afdeling bij onze klanten is onze drijfveer. Wij leveren interim finance professionals en we begeleiden transformatieprogramma’s ter verbetering van de besturing & schaalbaarheid van de organisatie, de beheersing van de kosten, het creëren van transparantie en het managen van risico’s. Met onze brede finance-ervaring zijn wij gepokt en gemazeld in het financiële werkveld en wij komen goed tot ons recht in organisaties die in verandering zijn. Neem vooral contact met ons op bij complexe financiële uitdagingen of bij behoefte aan specifieke financiële kennis.

Wij bieden o.a. ondersteuning vanuit

Onze pijlers

Meer meters maken met je finance team

Als interim financial wil je meters maken: verbeteringen doorvoeren en achterstanden wegwerken, maar ook kritisch naar de processen kijken. Wij pakken door en ruimen op. Binnen de hectiek van finance vraagt dat om een slimme inzet van interim financials. Finexters staan voor inhoudelijk vakmanschap op de diverse onderdelen van de financiële functie over de as van mensen, processen en systemen. Wil jij ook meer meters maken met je financeteam?

Continue verbetering doorvoeren

Verbeteren werkt aanstekelijk: kleine verbeteringen leiden tot grotere en afzonderlijke verbeteringen slaan over op de hele keten. Wij gaan altijd op zoek naar verbeteringen, waarbij we dankzij onze ‘snap-snelheid’ tegelijkertijd het overzicht behouden. Snap-snelheid is ons vermogen om zaken rap in beeld te hebben – hoofdlijnen én pijnpunten – en snel te kunnen analyseren en beoordelen op relevantie. Dat geldt ook voor het organisatiesensitieve aspect: we zien hoe de spreekwoordelijke hazen lopen. Wil jij ook continu verbeteren met je financeteam?

Financieel vakmanschap

Kennis is essentieel om de prestaties van je financeteam te kunnen verbeteren. Onze interim finance professionals delen hun kennis daarom graag, zodat jouw team snel zelf het stokje kan overpakken. Met de juiste kennis loop je niet alleen sneller, maar ook slimmer. Nieuwe doelen komen in zicht. Was het voorheen van belang dat je als financial vooral veel inhoudelijke financekennis bezat? De huidige financial beschikt over een gereedschapskist met de meest uiteenlopende stukken gereedschap.

Onze interim financials:

• helpen je met veranderingen op inhoud, proces en gedrag;
• geven je ongevraagd advies en creëren daarmee de mogelijkheid om buiten de geijkte paden te treden;
• durven stelling te nemen en kritisch naar de feiten te kijken;
• anticiperen op veranderingen en hebben een constante innovatiegerichtheid.

Praktijkvoorbeeld
Fundament voor de toekomst

Vanuit de behoefte aan schaalvergroting en verdere professionalisering kwam bij EW Facility Services een professionele belegger aan boord. Daarnaast hadden recente fusies hun weerslag op het organisatiemodel van het bedrijf. Dit vereiste financiële overzichten van professioneel niveau en het maakte een breed verandertraject binnen de financiële organisatie noodzakelijk.

Chris van Galen, CFO van EW Facility Services: “Ik heb Finext leren kennen als een ware businesspartner die met je mee schakelt. Wat ik daarnaast prettig vind is dat Finexters kritisch durven te zijn en een eigen mening hebben. Ze hebben niet alleen oog voor the job, maar zeker ook voor de collega’s.”

    Finance & Control kwartaalupdate

    Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Finance & Control?
    Meld je hieronder aan voor onze kwartaalupdate en neem alvast een kijkje in onze Kennisbank.