Interim controller professional - Finext Finance & Control

Interim controller

Meer weten? Neem contact op

Interim controller

Ambitieuze groei binnen je organisatie ondersteunen? Een slag maken in de kwaliteit van je financiële team? Iedere organisatie heeft weleens behoefte aan tijdelijke financecapaciteit. Finext levert méér dan tijdelijk vakmanschap. Onze interim professionals zijn energiek, prettig eigengereid en voegen nog een extra element toe: advies over en realisatie van verbeteringen die leiden tot next level finance. Finext interim controllers maken impact.

Waar staan onze interim controllers voor?

Wij pakken door en ruimen op en dankzij onze beroemde snap-snelheid houden we tegelijkertijd overzicht. Snap-snelheid is ons vermogen om zaken rap in beeld te krijgen, op hoofdlijnen en pijnpunten. We zijn snel in het analyseren en beoordelen op relevantie, ook waar het gaat om organisatiesensitiviteit. We zien hoe de spreekwoordelijke hazen lopen.

Finext interim controllers:

  1. Hebben oog voor hoe alles werkt en samenhangt en verbinden mensen door taken en verantwoordelijkheden te duiden.
  2. Zijn in staat zeer snel hun draai binnen de organisatie te vinden.
  3. Doorbreken silo’s door actief de business te betrekken en sturen aan op een goede afstemming tussen marketing, sales, finance & IT.

Wij weten bovendien hoe belangrijk het is om onszelf als interim-inzet niet onmisbaar te maken. Om vergaarde kennis niet te laten verdwijnen bij ons vertrek, dragen wij die zorgvuldig over binnen de organisatie. Voor een goede borging, continuïteit en ruimte voor de volgende stap in het verbeteren van de financiële functie.

Interim business & financial controller

De rol van de financial controller en businesscontroller is bij verschillende organisaties vaak op verschillende manieren ingericht. Soms is er sprake van een duidelijke functiescheiding, in andere gevallen zijn de taken bewust gecombineerd. In alle gevallen echter wil de organisatie maandelijks cijfers kunnen opleveren, en die cijfers moeten kloppen. Of het nu gaat om het opzetten en begeleiden van maandafsluitingen, begrotingen, forecasts of jaarrekeningen, wij begrijpen het belang om snel grip te krijgen op de financiën en de bijbehorende processen.

Praktijkvoorbeeld
Substantiële groei bij Nyenrode Business Universiteit

Nyenrode-Business-Universiteit

In organisaties met veel hoogopgeleide professionals, zoals universiteiten of ziekenhuizen, is controlling vaak een vak op zich. “Dat geeft lusten én lasten”, beaamt Olena Gots, head of controlling van Nyenrode. “Iedereen is eigenwijs, maar er is ook een hoge mate van betrokkenheid. Kenmerkend voor elke professionele organisatie is dat iedereen zijn eigen kijk heeft op hoe het nog beter kan. Commercie kijkt vanuit het belang van een klant, onderwijs kijkt vanuit de inhoud en vanuit control kijk ik hoe iets past in het geheel. In gesprekken moet je dan de overeenkomsten zien te vinden. Uiteindelijk past iedereen zich aan en bouwen we samen aan een mooier Nyenrode.”

Interim salescontroller

Je commerciële slagkracht verbeteren met behulp van een financial? Salescontrol zorgt ervoor dat jouw organisatie commercieel slagvaardig wordt en financieel in control blijft. Finext interim salescontrollers sturen aan op een juiste taakverdeling en een goede afstemming tussen sales, finance, marketing en IT. Daarbij richten we het proces en de data eenvoudig en duidelijk in – zo leveren we scherpte. Het geeft inzicht in de ideale of optimale salesmix per kanaal en zorgt voor duidelijke en eenvoudige processen en afspraken. Wie doet wat, wanneer en waarom?

Praktijkvoorbeeld
Customer Lifetime Value bij Tele2

Tele2 logo

Het inrichten van de processen rondom Customer Lifetime Value vraagt wel wat van de organisatie. “Je gaat van de korte naar de lange termijn”, legt Jos Brugman van Finext uit. “Dat betekent een andere manier van denken. Het geeft soms ook spanningen tussen de salesteams en de financeafdeling: sales wil verkopen en targets halen, terwijl finance aangeeft dat die verkoop wel erg veel geld kost.”

De schakel vormen tussen finance en salesafdelingen is dan ook een belangrijk aspect van de rol als sales controller. Jos: “Een goede verstandhouding met salesafdelingen is van belang bij het doorvoeren van veranderingen. Ook helpt het om meer awareness bij sales te creëren en een goed gesprek te voeren over de extra kosten van een verkoop, en of we dat het waard vinden.”