Integrated Business Planning (IBP) met OneStream - Finext
  • Integrated Business Planning met OneStream

De afloop van de Brexit, het handelsconflict tussen VS en China, de prijs van een vat olie of grondstofprijzen? De afloop van deze ontwikkelingen is hoogst onzeker. Dit geldt ook voor marktontwikkelingen. We maken weliswaar voorspellingen, maar de toekomst trekt zich weinig aan van onze forecasts; de toekomst gaat zijn eigen gang. Niettemin moeten organisaties niet alleen anticiperen op geopolitieke en macro-economische ontwikkelingen maar ook op veranderingen in bijvoorbeeld de sales funnel, restricties in de toelevering van materialen of beschikbare capaciteit van resources.

Door Marc Roest, mei 2019

Integrated Business Planning

Integrated Business Planning (IBP) staat daarom hoog op de agenda van de CFO. Dit planproces verbindt doorlopend strategie met operationele planning. Het doel hiervan is dat de organisatie haar strategische en daarvan afgeleide financiële en operationele doelstellingen en targets realiseert. Denk hierbij aan marktaandeel, omzet, brutomarge, EBIT, cash, werkkapitaal of leverbetrouwbaarheid.

OneStream als platform voor IBP

Softwareleverancier OneStream biedt een geïntegreerd software platform om IBP te faciliteren. Een geïntegreerd planningsproces ondersteund door één geïntegreerd platform brengt de functionele plannen samen in een gezamenlijk gedragen en robuust toekomstplan. Eén coherente set van cijfers (‘one number’ plan) waarmee je Verkoop, Marketing en Supply Chain op pad stuurt naar één gezamenlijk doel. Daarmee wordt ook de inhoud en kwaliteit van financiële prognoses verhoogd omdat deze uitgaan van concrete plannen die zullen worden uitgevoerd in de operatie.

Webinar: Integrated Business Planning in OneStream

Integrated Business Planning kan een complex proces zijn. We kunnen ons voorstellen dat je er soms mee worstelt of vragen hebt over dit onderwerp, zoals: welke resultaten kun je ervan verwachten? En wat zijn de drijfveren om een Integraal Business Planning proces op te starten?

Tijdens het webinar op 29 juni laten we zien hoe OneStream Integrale Business Planning ondersteunt. Meer weten over dit webinar? Bekijk de volledige agenda.

Free white paper: driving business action with agility

Vul hieronder je gegevens in om het gezamenlijke white paper van Finext en Onestream te downloaden.

Documenten bekijken?

Plannen, Budgetteren & Forecasten OneStream