Integrated Business Planning met Anaplan - Finext
  • Integrated Business Planning met Anaplan

Een real-time afstemming tussen alle planningsorganen binnen uw organisatie, dát is Integrated Business Planning met Anaplan. Het synchroniseren van Financial planning, Sales planning, Supply planning en Workforce planning in één gezamenlijk overzicht resulteert in breed geïnformeerde beslissingen, onderlinge samenwerking, en bedrijfsbrede afstemming van het planproces.

Door Willem van Os, april 2020

Integrated Business Planning met Anaplan

Integrated Business Planning (IBP) is een model waarbij bedrijfsplanning in een holistisch plan opgenomen is. Hiermee is er een real-time afstemming tussen diverse bedrijfsfuncties, zoals strategische planning, financiële planningsupply planningworkforce planning en sales planning. Alle planningsorganen binnen de organisatie zijn op deze wijze verbonden met elkaar. Daardoor is er afstemming en transparantie op alle bedrijfsonderdelen over de economische en operationele verwachtingen binnen een bedrijf. Zo kunnen er sneller beter geïnformeerde beslissingen worden gemaakt. Bovendien staat planning daarmee centraal rondom het bedrijfsresultaat van de organisatie. Doordat informatie met IBP in één oogopslag zichtbaar wordt, neemt de betrouwbaarheid van forecasting en financiële prognoses toe.

IBP model

Bekijk hier onderstaande video om te zien hoe Integrated Business Planning met Anaplan aansluit op de strategie:

Connected Planning

Anaplan gebruikt de term Connected Planning om de samenhang tussen verschillende bedrijfsonderdelen te duiden.

De voordelen van Connected Workforce Planning komen goed van pas bij de invulling van je workforce in Anaplan. Verschillende afdelingen, zoals HR, financiën en businessplanning, zijn bijvoorbeeld met elkaar gesynchroniseerd. Dit resulteert in een betrouwbare en efficiënte manier van personeelsplanning. Workforce Planning geeft je op een overzichtelijke en snelle manier inzicht, waardoor operationele en tactische plannen op de juiste manier uitgevoerd kunnen worden, met de juiste mensen.

Connected Planning is volledig beschikbaar in de cloud, waardoor informatie vanaf elke locatie beschikbaar is. Door de gebruiksvriendelijkheid is het voor elke gebruiker makkelijk om een dashboard op te stellen die volledig naar wens aan te passen is, zonder dat andere gebruikers dit zien.

Bekijk onderstaande Honey Comb waarin de samenhang en afhankelijkheid van meerdere bedrijfsonderdelen is gevisualiseerd.

 

Connected Planning Anaplan

Meer informatie

Webinar IBP met Anaplan

Enterprise Performance ManagementPlannen, Budgetteren & Forecasten Anaplan