Infinitas Learning ontvangt SAP nominatie met SFM - Finext
  • Infinitas Learning genomineerd als ‘Best of Customer Success 2020’ met Smart Financial Management

Infinitas Learning loopt binnen Europa voorop als uitgever van innovatieve lesmaterialen, zowel in boekvorm als online. Noordhoff, de grootste educatieve uitgeverij van Nederland, is één van de bekende merken van het bedrijf. Samen met Finext hebben zij een unieke full-service BPC-oplossing geïmplementeerd – Smart Financial Management. SAP heeft ze hierdoor genomineerd voor Best of Customer Success 2020 onder “Digital Core / Transformation”.

Door Gert-Jan van den Berg, november 2020

Infinitas Learning genomineerd als ‘Best of Customer Success 2020’ met Smart Financial Management

 

Wat was de uitdaging?

Het vorige consolidatiesysteem, Oracle Hyperion, zou al gauw geen support meer krijgen, dus Infinitas moest snel op zoek naar een opvolger. Het selectieproces werd begeleid door Finext, en vervolgens viel de keuze unaniem voor SAP Business Planning and Consolidation (BPC). “SAP BPC viel op door de geboden functionaliteit, en het nam de frustraties weg die gebruikers hadden bij het vorige systeem”, vertelt Nillus Voermans, Group Controller bij Infinitas. “Daarbij kwam dat we SAP BPC bij Finext als een SaaS-oplossing kunnen afnemen. Dat is voor ons belangrijk.”

Hoe werkt de full-service oplossing van Finext?

De ‘Smart Financial Management’ oplossing van Finext en Swap Support biedt zich aan als een full service variant van de bekende SAP Business Planning and Consolidation. Dit betekent dat de licenties, implementatie, hosting en beheer worden verwerkt in een maandelijks bedrag per gebruiker. Bovenop de voordelen van SAP BPC, zijn de kern voordelen als volgt:

  1. Industry best practice templates

Door de 20+ jaren ervaring van Finext in SAP BPC is de full service variant zo ingericht dat de ingebouwde templates ervoor zorgen dat de klant razendsnel live kan gaan, wat ook de implementatiekosten reduceert. Dit was belangrijk voor Infinitas doordat hun bestaande systeem geen support meer zou krijgen. Niet alleen worden er tijd en kosten bespaard, maar de processen worden ook op basis van Finext advies verbeterd volgens industry best practices.

  1. On-site hosting & beheer bij Swap Support

Een verschil met een échte SaaS oplossing is dat de hosting niet in de cloud plaats vindt, maar op de servers van Swap Support. Tegelijkertijd doet Swap Support ook het beheer voor de applicatie. Door deze on-premise hosting is er meer flexibiliteit om aanpassingen te doen en kan Swap Support sneller aan de knoppen draaien als er iets gewijzigd moet worden.

“Met Smart Financial Management zorgen wij voor alles wat je nodig hebt om een performance management-oplossing te kunnen laten draaien”, zegt Gert-Jan van den Berg, consultant bij Finext. “Het heeft daarmee het karakter van een SaaS-oplossing, maar dan wel met de flexibiliteit om aanpassingen te kunnen doen.”

Weten hoe Infinitas Learning gebruik maakt van deze flexible oplossing? Lees hier het hele verhaal.

Consolidatie & Corporate ReportingEnterprise Performance Management SAP Cloud Finance